Lieldienās Ķīpsalā notiks nerātno sesku šovs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Lieldienu brīvdienās – 3. un 4. aprīlī, «Pūkainās dienas Ķīpsalā 2010» apmeklētāji līdzās starptautiskajām suņu un kaķu izstādēm, Lieldienu zaķiem un daudziem citiem mājdzīvniekiem varēs vērot arī mājas sesku jeb fretku šovu, kas notiks abas izstādes dienas no plkst.13.00 līdz 14.00.

Aptuveni 10 lunkanie, rotaļīgie dzīvnieciņi skatītāju un arī savam priekam piedalīsies dažādās jautrās izdarībās – sprādzinās balonus, piedalīsies olu ēšanas sacensības, demonstrēs savas iemaņas šķēršļu pārvarēšanā un daudz ko citu.

Dekoratīvo sesku jeb fretku turēšana mājās šobrīd kļūst arvien populārāka. Katrs, kas kaut reizi paturējis rokās šo mazo, pūkaino dzīvnieciņu, noteikti to iemīļos gan piemīlīgā rakstura, gan dzīvīguma dēļ.

Nosaukums «fretka» radies no latīņu valodas un tulkojumā nozīmē «zaglis». Šis nosaukums perfekti atbilst jautro, ziņkārīgo mājdzīvnieka ikdienas uzvedībai, jo mazajiem draiskuļiem patīk čiept pilnīgi visu, ko vien iespējams aizvilkt vai aiznest zobos.

Par šo sesku dzimtas pārstāvju dzimteni tiek uzskata Ēģipte. Fretkas sastopamas ar zeltainu, sudrabainu, krēmīgu vai tumši brūnu kažoku. Pieaugusi fretka sasniedz aptuveni 40 līdz 60 cm garumu, puikas sver 1.5 - 2 kg, bet dāmas no 800 līdz 1000 gr. To dzīves ilgums ir aptuveni 10 gadi. Šo dzīvnieciņu turēšanai nepieciešamas plašs, augsts būris, bet fretku lielākais kārums ir jēlas paipalu olas un jēla gaļa, kaut ikdienā fretkas lieliski iztiek ar speciālo sauso barību vai sauso kaķu barību.

«Pūkainās dienas Ķīpsalā» organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kaķu mīļotāju klubu «Mooncat» un Latvijas Kinoloģisko klubu «Favorīts».

Darba laiks: 3. – 4. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 18.00

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu