Nepieciešams:
Lieldienu maize jeb Kuličs
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 6 olu dzeltenumi,
- 150 g sviesta,
- 200 g cukura,
- 50 g rauga,
- 1 glāze saldā krējuma,
- 1 glāzes piena,
- 1 kg miltu,
- citrona miziņa,
- 100 g sukāžu vai rozīņu.
Pagatavošana:
No piena, krējuma un puses miltu pagatavo ieraugu. Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus un sviestu, samīca ar atlikušajiem miltiem, pieliek sukādes, rozīnes un rīvētu citrona miziņu, uzraudzē, veido kukulīšus, vēlreiz uzraudzē un cep.