Lieldienu pasākumi Cēsīs un apkārtnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pēlens/LETA

Lieldienu nedēļas nogalē Latvijas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti baudīt svētkus Cēsīs un tuvējā apkārtnē, portālam «Apollo» stāstījsa Andra Magone, Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja.

No 20.marta līdz 7.aprīlim Cēsu Izstāžu namā apskatāma skolēnu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa «Kur saulīte rotājās» darbu izstāde. Izstādē ir apskatāmi darbi no Amatas, Pārgaujas, Vecpiebalgas, Līgatnes, Jaunpiebalgas un Cēsu novadu skolām.

No 22.marta līdz 21.aprīlim Cēsu Izstāžu namā apskatāma mākslinieces Ināras Liepas personālizstādes «Baltā dārza noslēpumi». Izstādē redzami pazīstamās leļļu mākslinieces autordarbi - skulptūrlelles un rotaļlietas, kas izstādītas vairākās starptautiskās izstādēs un ieguvušas lielu atzinību.

29.matā plkst. 14:00 Cēsu Sv.Jāņa baznīcā koncerts «Mūzika Lielajā Piektdienā», kurā skanēs itāļu komponista Dž. Pergolēzi (1710 - 1736) motete Stabat Mater. Tas ir stāsts par to, kā Dievmāte izdzīvo sava dēla Jēzus Kristus nāvi pie krusta. Atskaņojumā piedalīsies LNO soliste Liene Kinča (mecosoprāns), Ērika Jonīte (soprāns) un Lelde Krastiņa (ērģeles).

31.martā plkst. 14:00 Cēsīs, Pils laukumā, notiks «Lieldienu lustes». Pasākumā ikvienam, gan lielam, gan mazam, būs iespēja svinēt pavasara atnākšanu, izšūpoties, startēt olu rallijā, krāsot un zīmēt olu darbnīcās, sapost olu vīru, piedalīties olu modes skatē, uzspēlēt milžu spēles un piedalīties citās atrakcijās, kā arī nofotografēties Lieldienu foto stūrītī. Lai radītu Lieldienu noskaņo ikvienam, pasākuma organizatori būs parūpējušies par mūziku, siltu tēju, atraktīvu pasākuma vadītāju un rotaļām, Lieldienu blēņām, dziesmu dziedāšanu, mīklu minēšanu un citām aktivitātēm. Rezultatīvākie dalībnieki katrā atrakcijā saņems pārsteiguma balvas. Pasākums ir bezmaksas visai ģimenei.

31.martā plkst. 12:00 Lieldienu svinēšana «Rakšos». Pasākuma laikā darbosies Lauku labumu tirdziņš, būs mūzika, rotaļas, priekšnesumi un dažādas atrakcijas: atsaites lidojums ar gaisa balonu un Lielās olas krāsošana sadarbībā ar Cēsu pilsētas mākslas skolu. Pasākuma apmeklētāji varēs noskatīties bērnu deju kolektīva «Tūgadiņš» uzvedumu visai ģimenei «Kazlēni un vilks», vērot tauas deju kolektīvi priekšnesumus un «Wendendance» līnijdejas, kā arī dzirdēt priekšnesumus no I.Rūbīnas jauno talantu skatuves. Pasākuma saturu kuplinās Lieldienās neiztrūkstošās šūpoles un Pūpolu pērtuve. Ieejas maksa: Ls 2,00 pieaugušajiem; Ls 1,00 bērniem no 7 gadiem un pensionāriem. Līdzi jāņem olu groziņš un kājās jāvelk krāsaini gumijas zābaki.

31.martā plkst. 15:00 pie bērnu zinātnes centra «Z(in)oo» Lieldienu šūpošanās čempionāts gan lieliem un spēcīgiem, gan arī pavisam maziem.

31.martā plkst. 17:30 Cēsu novada Vaivē Lieldienu pasākums. Pasākumā notiks olu ripināšana, ziedu gatavošana no papīra, prāta spēles un rotaļas kopā ar biedrības «Kiwanis Cēsis» aktīvistiem.

31.martā plkst. 19:00 Vaives tautas nama zālē plkst. 19.:0 koncerts «Nopietni - pa jokam». Dejos Rāmuļu skolas un Vaives tautas nama dejotāji, dziedās un muzicēs Līvu skolas bērni un Vaives ansambļa meitenes. Ieeja 0.50Ls vai olu kompozīcija izstādei - konkursam. Interesantāko, oriģinālāko, krāsaināko olu kompozīciju autori saņem balviņu!

31.martā plkst. 21:00 Vaives Tautas namā «Pavasara balle». Balles laikā, ap pusnakti, sagaidot 1.aprīli - Joku dienu - jautrāko anekdošu stāstītāju konkurss ar balvām, kurā var piedalīties ikviens balles dalībnieks. Ieejas biļetes cena līdz plkst. 22:00 Ls 1,50, vēlāk - Ls 2,00.

1.aprīlī plkst. 17:00 Cēsu Izstāžu namā koncerts «Lieldienu Roze». Koncertā piedalās Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska un Ziemeļlatvijas kameransamblis «Livonija».

1.aprīlī no plkst. 12:00 «OZOLKALNA Pavasara party 2013» & OZOLKAUSS 2013 slalomā. Slaloma sacensībās piedalīties var gan profesionāļi, gan «svētdienas braucēji». Sacensības notiks kādreizējā ragaviņu trasē, kas nekā netraucēs pārējos kalna apmeklētājus. Pasākuma laikā notiks arī «Ziemas izpārdošana» ar 50% atlaidi pacēlājam visiem apmeklētājiem, kas uz pasākumu būs ieradušies maskās. Starp visiem pacēlāja biļešu pircējiem notiks izloze, kuras laikā tiks izlozēts abonoments 2013./2014. slēpošanas sezonai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu