Lieldienu putra ar meža ķiplokiem, paipalu olām un valriekstiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Lai arī tradicionāli Lieldienās ierastākā maltītes sastāvdaļa ir olas, noderīgi atcerēties - tie ir svētki, kad galdā var celt visu svaigo, veselīgo, vieglo, ko sarūpējis pavasaris. Līdz ar dabas atmodu iespējams svētku maltīti variēt, izmēģinot arvien jaunas garšu kombinācijas. Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, restorāna Eco Catering dibinātājs un šefpavārs, un Dobeles dzirnavnieks aicina būt radošiem un piedāvā recepti, kas ļaus gan pārsteigt sev mīļos, ģimeni un ciemiņus, gan palutināt sevi ar pavasarīgiem ēdieniem.

Grūbu un meža ķiploku putra ar mīksti vārītām paipalu olām un grauzdētiem valriekstiem

Nepieciešams:

100g grūbu
40g meža ķiploku
60g ciedru riekstu
40g Parmezāna
60g olīveļļas
6 paipalu olas
5g valriekstu
15 gramu spinātu
grams lauru lapu
sāls un pipari.

Lakšu vietā vari izmantot baziliku. Paipalu olas vari aizstāt ar vistu olām (viena paipalu ola ir ¼ vistas olas). Parmezāna vietā vari izmantot Monterīgo sieru.

Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām. Verdošā ūdenī liec grūbas un vāri tās aptuveni 25 minūtes. Sagatavo meža ķiploku pesto: blenderī liec lakšus, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē tos viendabīgā masā. Tad verdošā ūdenī liec paipalu olas uz 2 minūtēm un 30 sekundēm un uzreiz pēc tam atdzesē tās ledusaukstā ūdenī. Kad olas gatavas, uzmanīgi nomizo tās un sagriez uz pusēm. Nomazgā spinātus, valriekstus 5 minūtes grauzdē krāsnī 180 grādu temperatūrā. Visbeidzot sajauc grūbas ar meža ķiploku pesto un grauzdētiem valriekstiem, pievieno spinātus un sajauc atkal, izliec ēdienu skaistā šķīvī, dekorē ar paipalu olu pusītēm un uz smalkākās rīves pārrīvē ar Parmezānu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu