Lieli zaudējumi pēc kāda dzērājšofera «pabraukāšanās» pa pagalmu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novembra sākumā 41 gadu vecs autovadītājs, braukājot kādā dzīvojamo māju pagalmā Salaspilī, radījis bojājumus kopumā septiņām automašīnām, informē apdrošināšanas sabiedrībā «BTA Insurance Company» (BTA).

Vīrietis bija iegādājies BTA OCTA polisi. Šobrīd uzņēmums no pieciem bojāto transportlīdzekļu īpašniekiem saņēmis apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par kopējo automašīnām radīto zaudējumu summu 2436 latu apmērā.

Automašīnas «Chrysler Stratus» vadītājs, būdams 2,6 promiļu alkohola reibumā, šurpu turpu braukājot pa dzīvojamo māju pagalmu Salaspilī, radījis bojājumus ne tikai septiņām automašīnām, bet arī bojājis dzīvojamās mājas sienu. Saskaņā ar OCTA noteikumiem, cietušās personas var vērsties ar atlīdzību pieteikumiem apdrošināšanas sabiedrībā, kurā vainīgā transportlīdzekļa vadītājs iegādājies OCTA polisi. Šajā gadījumā ar atlīdzību pieteikumiem BTA šobrīd ir vērsušās piecas personas.

Visbūtiskākie bojājumi tika nodarīti pagalmā novietotajām automašīnām – «Mercedes Benz A180», «Volkswagen Passat Variant» un «Volkswagen LT28». Vienai no tām bojāts motora pārsegs, priekšējais atdurstienis, dekoratīvais režģis un radiators, otrai – bojātas labās priekšējās durvis, labais aizmugurējais spārns un aizmugurējais atdurstienis, savukārt trešajai automašīnai bojātas labās priekšējās durvis, labais aizmugurējais spārns un labās aizmugurējās durvis. Citām pagalmā esošajām automašīnām radīti mazāki virsbūves bojājumi, piemēram, bojāti aizmugurējie atdurstieņi, bojāts aizmugurējais lukturis.

Alkohola reibumā esošajam autovadītājam vizināšanās pa pagalmu beidzās ar ietriekšanos kokā. Pēc šī notikuma vainīgo autovadītāju aizturēja Valsts policijas darbinieki, savukārt viņa automašīna «Chrysler Stratus» bija pamatīgi bojāta un vairs nebija remontējama.

Iveta Rijniece, apdrošināšanas sabiedrības «BTA Insurance Company» SE Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore: «Līdz šim mūsu praksē nav bijis reģistrēts šāds negadījums OCTA lietu ietvaros, kad autovadītājs, būdams alkohola reibumā, dzīvojamo māju pagalmā rada bojājumus septiņām automašīnām,» stāsta uzņēmuma pārstāve Iveta Rijniece.

«Biežāk negadījumi, kuros iesaistīti vairāki transportlīdzekļi, notiek sastrēguma stundās, kad, nespējot savlaicīgi nobremzēt, notiek sadursme ar priekšā braucošo transportlīdzekli, kas savukārt inerces rezultātā tālāk var izraisīt sadursmi ar vēl kādu priekšā braucošu vai sastrēgumā stāvošu transportlīdzekli,» turpināja pārstāve.

«Piemēram, oktobrī ir reģistrēts ceļu satiksmes negadījums, kurā kāds transportlīdzekļa vadītājs sastrēgumu stundā, savlaicīgi nenobremzējot, izraisīja sadursmi ar priekšā stāvošu automašīnu, kas savukārt inerces rezultātā izraisīja sadursmi ar citām sastrēgumā stāvošajām automašīnām. Rezultātā tika bojātas piecas automašīnas, kā arī cieta kāds transportlīdzekļa pasažieris. Kopējā šī negadījuma rezultātā radīto zaudējumu summa varētu sastādīt vairāk nekā 10 tūkstošus latu.»

BTA vērš uzmanību, ka vairāku transportlīdzekļu vienlaicīga sadursme ķēdes reakcijas rezultātā raksturīga arī miglas apstākļos. Ņemot vērā, ka novembris un decembris ir tie mēneši, kuros visbiežāk Latvijā novērojama migla, aicinām autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa un ieturēt drošu distanci, lai nepieciešamības gadījumā varētu nobremzēt, neizraisot sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli.

Tāpat uzņēmums aicina autovadītājus būt uzmanīgiem uz ceļa un ievērot drošas braukšanas principus – neveikt straujus manevrus un ievērot distanci – tieši šobrīd, kad parādās sals nakts stundās, kā rezultātā uz ceļiem veidojas pirmais apledojums, tai skaitā, tā saucamais melnais ledus, kas nav pamanāms, bet var izraisīt automašīnas saslīdēšanu, veicot pārgalvīgus un straujus manevrus.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu