Lieljuksis: Tiesībsarga pārmetumi policijai Gulbja lietā ir daļēji pamatoti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis intervijā Latvijas Radio atzina, ka Tiesībsarga Romāna Apsīša pārmetumi par neefektīvu policijas darbu, izmeklējot bijušā drošībnieka Edgara Gulbja iespējamo spīdzināšanu, ir daļēji pamatoti. Tomēr viņš arī norādīja, ka Tiesībsarga atzinumā ir jautājumi, par ko «var nopietni diskutēt».

Viņš arī apgalvoja: ja šī lieta nonāks Cilvēktiesību tiesā, policijai «būs argumenti, lai šaubas tiktu kliedētas». Viņš teica, ka neizpaudīs šos argumentus, lai tos nedzirdētu Gulbja aizstāvība.

Lieljuksis norādīja, ka VP jau labo vairākas Tiesībsarga atzinumā konstatētās nepilnības.

Jautāts, vai policijas izmeklēšanu gaitā cilvēki netiek spīdzināti, VP vadītājs norādīja: viņš nevar apgalvot, ka, izmeklējot 54 000 kriminālprocesu, nevar gadīties, ka kāds izmeklētājs nav bijis godprātīgs. «Visi ir cilvēki,» teica Lieljuksis.

Apsītis pārbaudē secinājis, ka tiesībsargājošo institūciju veiktā izmeklēšana par Gulbja iespējamo spīdzināšanu pirmstiesas izmeklēšanas laikā bijusi neefektīva

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu