«Lielvārdes» florbolistiem pirmā uzvara Latvijas čempionāta finālsērijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: floorball.lv

Pirmo uzvaru Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālsērijas mačos sestdien izcīnīja «Lielvārde», kas Valmierā notikušajā sērijas trešajā cīņā ar 11:5 (2:1, 4:3, 5:1) pārspēja pašreizējos čempionus «Cēsu alus»/«Lekrings».

Sērijā līdz četrām uzvarām cēsnieki gan saglabā vadību ar 2-1.

Aivis Kusiņš un Mikus Valpēters pirmajā trešdaļā «Lielvārdei» dāvāja divu vārtu pārsvaru, bet Andris Malkavs un Aleksandrs Abramovs līdz otrās trešdaļas ievadam atjaunoja neizšķirtu. Pēcāk Valpēters un Artis Savins atjaunoja divu vārtu pārsvaru lielvārdiešiem, bet otrās trešdaļas turpinājumā vēl pa reizei divu vārtu pārsvaru «Lielvārdei» atjaunoja Savins un paši cēsnieki, kas raidīja bumbiņu savos vārtos. Starp šiem vārtu guvumiem «Cēsu alus»/«Lekrings» rindās izcēlās Mārtiņš Rajeckis un Ingus Laiviņš.

Līdz trešās trešdaļas vidum «Lielvārde» prata gūt vēl četrus vārtus, kad trīsreiz izcēlās Kusiņš, bet vienus vārtus guva Toms Akmeņlauks. Rezultāts tādējādi kļuva 10:4 «Lielvārdes» labā, uzvarētāja liktenim kļūstot skaidram.

Kusiņš maču noslēdza ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Valpēters tika pie diviem vārtiem un divām piespēlēm.

Abu komandu pirmajā cīņā pirms nedēļas Lielvārdē ar 4:3 pagarinājumā uzvarēja «Cēsu alus»/«Lekrings», bet dienu vēlāk Cēsīs mājinieki bija pārāki ar 9:6.

Abas komandas finālā sacentās arī pērn, kad «Lekrings» triumfēja ar rezultātu 4-1.

Arī ceturtais sērijas mačs svētdien notiks Valmierā.

«Lekrings» Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja pirmajās trijās sezonās no 1994. līdz 1996. gadam, kā arī 2009. un 2013. gadā, bet «Lielvārde» līdz šim vienīgo reizi triumfējusi 2012. gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu