Lielveikalos sāks piedāvāt vietējos rabarberus un redīsus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas lielākie mazumtirdzniecības veikalu tīkli drīzumā plāno sākt pircējiem piedāvāt vietējos rabarberus un redīsus, liecina biznesa portāla «Nozare.lv» veiktā uzņēmumu aptauja.

Kā informēja «Rimi» pārstāve Dace Valnere, ar pirmo Latvijā audzēto rabarberu un redīsu ražu veikalu piedāvājums tiks papildināts jau šajā nedēļas nogalē.

Jaunos rabarberus, ko būs iespējams iegādāties «Rimi» veikalos visā Latvijā, piegādās kooperatīvā saimniecība «Baltijas dārzeņi», un tie maksās 1,39 latus par kilogramu. Savukārt lielākajos «Rimi» hipermārketos Rīgā, kā arī Liepājā un Jelgavā būs pieejami kooperatīvās sabiedrības «Mūsmāju dārzeņi» audzētie redīsi, kuru cena 200 gramu iepakojumam būs 45 santīmi.

«Maxima Latvija» pārtikas preču grupas vadītājs Jānis Šēnfelds stāsta, ka lielākajā daļā «Maxima» lielveikalu rabarberi būs jau rīt, 12.maijā, un kilograms maksās 1,29 latus. Šonedēļ paplašināts arī Latvijas salātu veidu klāsts, savukārt nākamnedēļ pašmāju dārzeņu piedāvājums turpinās paplašināties.

«Iki» mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis norāda, ka pirmos pašmāju audzētos rabarberus varēs iegādāties jau no nākamās trešdienas, 16.maija. Savukārt precīzs laiks, kad «Iki» veikalu plauktos varētu parādīties redīsi, vēl nav zināms. Pašlaik notiekot rūpīga potenciālo piegādātāju izvērtēšana, jo esot ļoti svarīgi piedāvāt saviem pircējiem maksimāli kvalitatīvu produkciju. Cenas rabarberiem «Iki» patlaban neesot noteiktas.

«Mērķis ir nodrošināt, lai Latvijā audzētie produkti būti pieejami pēc iespējas lielākai iedzīvotāju daļai, tāpēc to cena nebūs augsta,» piebilst «Iki» pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu