Liepājā piesaka 24 talkas vietas (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielajai talkai, kas norisināsies sestdien, 27.aprīlī, Liepājā ir pieteiktas 24 talkas vietas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Liepājas domes Vides un veselības daļa, aicinot ikvienu Liepājas iedzīvotāju piedalīties Lielajā talkā, pašvaldības mājaslapā ir izveidojusi karti ar teritorijām, kas Liepājā būtu jāsakopj un jāuzpoš.

Karte izveidota, balstoties uz informāciju, ko snieguši pašvaldības un atbildīgo dienestu darbinieki, apsekojot dažādas pilsētas teritorijas, kā arī uz saņemtajiem iedzīvotāju ierosinājumiem. Kartē atzīmētas ielas, pa kurām Lielās talkas dienā kursēs atkritumu savākšanas mašīna, kā arī vietas, kur izvietoti lielie atkritumu savākšanas konteineri.

Kā talkas vietas Liepājā pieteikti Dienvidu forti, vairākas kāpu un meža teritorijas, Ezerlīču iela, Ezermalas iela gar ezera krastu, Zemnieku iela aiz veikala «Kurši», teritorija starp Liepājas 15.vidusskolu, Pulvera ielu un Mazirbes ielu.

Tāpat talka plānota vairākās vietās sliežu tuvumā - Putnu ielas galā, Namdaru ielas galā, Skuju ielā, J.Asara ielas galā un Kviešu ielā.

Paredzēts sakopt teritoriju Brīvostas ielas malā gar Ziemeļu kapiem, Turaidas ielā 18A un Pērkones kanāla teritoriju.

Lai Lielās talkas dienā savāktos atkritumus varētu aizvest noglabāšanai poligonā, talkas dalībniekiem jāņem vērā, ka pilnie sarkanās krāsas atkritumu maisi ir jānovieto to ielu malās, kas iekļautas atkritumu savākšanas mašīnu kursēšanas maršrutā, vai arī jānogādā līdz lielajiem atkritumu savākšanas konteineriem, kas būs izvietoti dažādās pilsētas vietās - pie Liepājas 15.vidusskolas, Ezermalas ielā (pie Zirgu salas) un Ezerlīču ielā.

Talkas dienā Liepājas komunālās pārvaldes un pašvaldības aģentūras «Nodarbinātības projekti» transports regulāri brauks pa kartē atzīmēto maršrutu un savāks ielu malās novietotos pilnos atkritumu maisus, pēc tam tos nogādājot poligonā. Savukārt lielajos konteineros izmestie atkritumi uz poligonu tiks nogādāti vai nu tajā pašā dienā, vai arī dažas dienas vēlāk.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu