Liepājas koncertzāles būvniecību varētu sākt augustā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» būvdarbus varētu sākt šī gada augustā ar nosacījumu, ja konkurss par būvdarbu veikšanu noritēs bez aizķeršanās, aģentūru LETA informēja koncertzāles projekta vadītājs Ints Dālderis.

Iepirkumus par koncertzāles būvniecību un būvuzraudzību varētu izsludināt šonedēļ - pašlaik vēl tiek slīpēts būvniecības konkursa nolikums. Konkursa autoruzraudzību veiks projekta izstrādātājs - austriešu arhitekta Folkera Gīnkes birojs. 

2011.gada novembrī Liepājas pilsētas dome atbalstīja Eiropas Savienības fondu finansējuma piesaisti projekta īstenošanai. 1.decembrī dome parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par sešu miljonu latu piesaisti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta īstenošanai. Līgums paredz, ka projekta īstenošanas beigu termiņš ir 2015.gada 30.jūnijs. 

28.decembrī Liepājas pilsētas dome un Kultūras ministrija (KM) parakstīja nodomu protokolu, kurā ministrija apņēmās «Lielajā dzintarā» izvietot tās padotībā esošo E.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolu un Liepājas Simfonisko orķestri. Atbilstoši nodomu protokolam dome un KM apņemas sadarboties projektam nepieciešamā finansējuma piesaistē, sagatavot un nodrošināt daudzfunkcionālā centra apsaimniekošanas un juridiskā modeļa īstenošanu. 

Šī gada 20.janvārī premjers Valdis Dombrovskis (V) solīja atbalstu Liepājas koncertzālei, apliecinot, ka valdība meklēs iespējas papildus atbalstīt Liepājas koncertzāles projektu, lai paredzētajos termiņos to pabeigtu un nodrošinātu sekmīgu funkcionēšanu.

31.janvārī Liepājas pilsētas Būvvaldē tika apstiprināts koncertzāles «Lielais dzintars» tehniskais projekts.

Jau ziņots, ka Liepājas koncertzāles kopējās izmaksas tiek lēstas ap 19,5 miljoniem latu. Ēkā paredzēts izvietot arī Liepājas mūzikas vidusskolu. 

Liepājas koncertzāles jeb daudzfunkcionālā centra «Lielais dzintars» projektā līdz šim ieguldīti jau vairāk nekā pieci miljoni latu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu