«Liepājas metalurgs» viesos pārspēj «Skonto»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas virslīgas čempionāta sestās kārtas spēlē šodien līdervienība «Liepājas metalurgs» izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica pagājušās sezonas valsts spēcīgāko komandu Rīgas «Skonto».

Cīņas rezultāts tika atklāts 20. minūtē, kad pēc «Liepājas metalurga» komandu pārstāvošā lietuviešu leģionāra Vitālija Kavaļauska sitiena bumba trāpīja pa «Skonto» aizsarga kāju un rikošetā ielidoja Germana Māliņa sargātajos vārtos.

Otros vārtus «liepājnieki» guva 69. minūtē, kad «Skonto» futbolisti savā soda laukumā nogāza Vladimiru Kamešu, bet tiesneša nozīmēto 11 metru soda sitienu realizēja Antons Jemeļins. Kaut mača pēdējās minūtēs vairāk uzbruka «Skonto» komanda, gūt kaut vienus vārtus laukuma saimniekiem tā arī neizdevās.

Kā ziņots, «Skonto» komandai šosezon, visticamāk, vairs nevarēs palīdzēt pamatvārtsargs Kaspars Ikstens, kuram ceturtdien tika veikta smagi traumētā ceļgala operācija.

Citā sestdienas mačā pārliecinošu uzvaru svinēja FK «Ventspils» komanda, kas savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagrāva «Jelgavas» futbolistus.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Eduards Suhanovs, bet pa vienam precīzam sitienam izpildīja Ritvars Rugins un Igors Savčenkovs.

Tāpat pie uzvaras izdevās tikt arī trešajā vietā esošajai Daugavpils «Daugavai», kas viesos ar 3:1 (0:0) apspēlēja «Jūrmala-VV» komandu.

«Daugavas» labā pa vieniem vārtiem guva Valērijs Afanasjevs, Dmitrijs Vorobjovs un Jurijs Sokolovs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, bet «jūrmalnieku» rindās vienīgos vārtus guva Gatis Kalniņš.

Vēl vienā sestdienas cīņā pirmo uzvaru virslīgas čempionātā izcīnīja «Gulbene-2005», kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) apspēlēja «Olimpu».

Uzvarētājiem vārtus guva Ivans Gluško un japānis Jasuhiro Kato, bet «Olimpa» komandā vienīgo precīzo sitienu izpildīja Toms Rajeckis.

Kopvērtējumā pēc šiem mačiem līderpozīcijā ar 19 punktiem septiņās spēlēs ir «Liepājas metalurga» komanda, bet tai ar 16 punktiem sešās cīņās seko FK «Ventspils», kas šosezon vēl joprojām nav ielaidusi nevienus vārtus. «Daugava» ar 14 punktiem septiņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet «Skonto» futbolisti sešos mačos tikuši pie desmit punktiem, ieņemot ceturto pozīciju.

Piecus punktus sešās spēlēs izcīnījusi FK «Jelgava», četri punkti piecās spēlēs ir FK «Jūrmala», «Gulbene-2005» komanda četros mačos tikusi pie trim punktiem, bet «Olimps» un «Jūrmala-VV» turpina cīnīties bez punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu