Liepnieks: Zatlers pieļāva liktenīgu kļūdu un tagad mētājas ar granātām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eksprezidents, tagadējais Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers pieļāva kādu valsts līmeņa liktenīgu kļūdu - viņam vajadzēja atlaist nevis iepriekšējo, bet gan 9. Saeimu, kura bija sevi totāli diskreditējusi, uzskata polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» Liepnieks skaidro, ka «toreiz tauta bija ielās un pieprasīja to, taču Zatlers neuzdrošinājās uz šādu rīcību.»

«Ritēja pirmie prezidentūras mēneši. Zatlers vispār nesaprata, kur nonācis, kas jādara un kas viņš pats īsti ir. Šī trauma atstājusi dziļas pēdas eksprezidenta apziņā. Tad nu Zatlers revanšējās uz nākamās Saeimas rēķina, kura itin nemaz nebija to pelnījusi.»

Liepnieks veltījis skarbus vārdus arī Zatlera pašreizējai darbībai, risinot koalīcijas veidošanas sarunas, tēlaini izsakoties, ka «Zatlers uzvedas kā pērtiķis, kurš ticis pie granātu kastes».

«Nevar vest sarunas, kuru vienīgais lozungs ir: visu vai neko! Visu man, vai arī es ar jums nerunāšu. Pat šajā situācijā «Vienotība» mēģināja saglabāt mieru mājā (sak`, nu labi, labi – tev visu...), bet Zatleram tik un tā vajadzēja vēl vairāk. «Vienotības» pacietībai pieminekli vajadzētu uzcelt,» uzskata Liepnieks.

Liepniekam grūti prognozēt, kas notiks ar esošo koalīcijas modeli. «Grūti pateikt, jo viens pērtiķis šiverē pie granātu kastes. Ja nu kaut ko Zatlers ir pierādījis pa visu šo laiku, tad noteikti to, ka viņš ir absolūti neprognozējams,» tā Liepnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu