Liepnieks: Zatleru motivēja kliedzošs savtīgums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers, nolemjot uzsākt Saeimas atlaišanas procedūru, rīkojās kliedzoši savtīgi, Latvijas Neatkarīgās televīzijā šodien sacīja polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Liepnieks uzskata, ka prezidentam pietrūka dūšas zaudēt un pašlaik ir radīta situācija, kad parlamentam un valdībai būs jāstrādā priekšvēlēšanu kampaņas atmosfēras apstākļos. Zatlers tādējādi ir izveidojis «īstu, lielu un sulīgu krīzi».

Viņš norādīja, ka citās demokrātiskajās valstīs amatpersonas savu pilnvaru termiņa beigās cenšas izvairīties no nozīmīgu lēmumu pieņemšanas. Šajā gadījumā parasti politiķi izsver, vai krīze patiešām ir tik smaga, ka to nevar risināt jaunievēlētā amatpersona.

Kā ziņots, Zatlera pilnvaras beigsies 7.jūlijā.

Arī sociologs Arnis Kaktiņš norādīja, ka prezidentu motivēja arī personīgi apvērsumi. Viņš gan norādīja, ka ir parādījusies cerība, ka kaut kas Latvijā iekustēsies, jo arī jaunajai 10.Saeimai bija vecā problēma - uzticības trūkums sabiedrībā.

Abi eksperti prognozēja, ka gaidāmajā referendumā Saeima tiks atlaista.

Kā ziņots, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers šovakar rosināja atlaist Saeimu, tā Zatlers paziņoja savā uzrunā tautai Latvijas televīzijā.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, «ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu». Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu