LiepU humanitāro zinātņu veiktais pētījums gūst atzinību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Zinātņu akadēmija, apkopojot iesniegtos universitāšu, zinātnisko institūtu un pētniecības centru priekšlikumus, nosaukusi pašus nozīmīgākos Latvijas zinātnes sasniegumus 2013. gadā. Par vienu no četriem aizvadītā gada teorētisko pētījumu sasniegumiem atzīta Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta vadošās pētnieces Dr.habil.philol. Benitas Laumanes monogrāfija «Jūra latviešu valodā un folklorā: etnolingvistiskais aspekts».

Monogrāfija ir izdota 2013. gadā Liepājas Universitātes izdevniecībā «LiePA». Tas ir ilggadējs pētījums Baltijas jūras piekrastes tautu – latviešu, lietuviešu, lībiešu, igauņu, krievu, poļu, kašubu, vācu – kultūras apzināšanā, skatot jūru kā iedzīvotāju identitātes nozīmīgu daļu. Jūras apraksts etnolingvistiskā skatījumā latviešu valodā ir tapis pirmo reizi.

Benitas Laumanes grāmatu liepājnieki var iegādāties Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā (Rožu laukumā 5/6), kā arī Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārajā institūtā (Kūrmājas prospektā 13).

Laureātu apbalvošana paredzēta 8. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijā (Akadēmijas laukums 1, Rīga).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu