Lietotu automašīnu tirgotājs «Baltijas Realizācijas centrs» pērn nopelnījis 97 latus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lietotu auto tirgotājs SIA «Baltijas Realizācijas centrs» (autocentrs «BRC») pērn nopelnījis 97 latus, liecina «Firmas.lv» informācija.

2010.gadā uzņēmums nopelnīja 70 180 latus, bet 2009.gadā autocentra zaudējumi bija 76 746 lati. Tāpat samazinājies «BRC» apgrozījums - no 6,37 miljoniem latu 2010.gadā līdz 5,8 miljoniem latu pērn.

Kā teikts «BRC» vadības ziņojumā, pērn lietotu auto tirdzniecība palielinājās par 30%, bet komerctransporta pārdošanas apjomi sarukuši par 40%. Tāpat «BRC» pērn reģistrēts par «Tiki Treiler» vieglo automašīnu piekabju oficiālo dīleri Latvijā.

Lai saglabātu maksātspēju, 2011.gadā «BRC» turpināja izmaksu optimizāciju. Lai arī pērn strādāts ar nelielu peļņu, to plānots novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. «BRC» arī turpmāk plāno strādāt ar peļņu.

Šogad «BRC» plāno attīstīt automašīnu servisa centru uzņēmumam piederošajā īpašumā Maskavas ielā 463.

Jau ziņots, ka Rumbulā, «BRC» autocentrā, pārdošanā izliktās baltās «Volvo S60» automašīnas, kuras agrāk dienesta pienākumu pildīšanai izmantoja Valsts policija, gandrīz izpārdotas, biznesa portālam «Nozare» sacīja «BRC» autocentra pārstāvis Aldis Pīlēns.

Valsts policija dienesta vajadzībām pēdējos gados izmanto nomātas automašīnas, kas juridiski pieder privātām firmām. Valsts slēdz autonomas līgumus ar līzinga kompānijām, vairākus gadus izmanto mašīnas savām dienesta vajadzībām, bet pēc līguma termiņa beigām spēkrati parasti netiek atpirkti. Tālāk ar šiem transportlīdzekļiem pēc saviem ieskatiem rīkojas līzinga kompānijas.

Aizvadītajā gadā Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra, kas rūpējas par iekšlietu sistēmas dienestu, tostarp Valsts policijas, materiāltehnisko nodrošinājumu, izsludināja apjomīgu autonomas iepirkuma konkursu. Šī konkursa rezultātā 2011.gada decembra sākumā policija izbrauca ielās ar jauniem «Volkswagen», «Škoda», «Peugeot» un «Renault» markas automobiļiem, kuru kopumā ir aptuveni četri simti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu