Lietuvas fotoradaru darbības nodrošinātājs apsver iespēju piedalīties CSDD iepirkumā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

UAB «Fima», kas Lietuvā nodrošina fotoradaru darbību, apsver iespēju piedalīties Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) stacionāro fotoradaru iepirkumā, ziņo laikraksts «Dienas Bizness».

Uzņēmums 2008.gadā uzvarējis Lietuvas Ceļu administrācijas konkursā uz 10 gadiem par 150 fotoradaru izvietošanu un apkalpošanu. UAB «Fima» risinājumu departamenta direktors Roks Sleķis laikrakstam uzsver, ka Lietuvā uzņēmumam tiek maksāts, nevis par noķerto pārkāpēju skaitu, bet fiksēta summa par katru darbojošos radaru.

«Tādējādi tiek gādāts par satiksmes drošību, nevis kompānijas vai valsts peļņu,» saka Sleķis. Princips, ka maksāts tiek procents no iekasētajām soda naudām, bijis iemels, kāpēc «Fima» nav piedalījusies iepriekšējā radaru iepirkumā.

Par «Fima» Latvijas meitasuzņēmuma dalību jaunajā CSDD iepirkumā lēmums vēl tiks pieņemts, norāda Sleķis.

Kā ziņots, lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā atzina, ka iepirkumu procedūru par fotoradaru iegādi varētu organizēt martā vai aprīlī, bet paši fotoradari pie labvēlīgiem nosacījumiem uz ceļiem varētu parādīties rudenī.

Pagaidām nav zināms, cik izmaksātu stacionārie fotoradari, - to parādīšot konkursa rezultāti. Iepriekš veiktie aprēķini liecina, ka viena šāda radara provizoriskās izmaksas varētu būt 42 000 eiro.

Par pārvietojamo fotoradaru iegādi skaidrības nav. Valsts policija uzskata, ka viens no variantiem ir iegādāties 15 pārvietojamos fotoradarus, kas atbilst valsts galveno autoceļu skaitam.

Sākotnēji valdības ziņojumā bija minēts, ka katru gadu līdz 2017.gadam stacionāro fotoradaru iegādei un uzstādīšanai plāno tērēt 700 000 latu (996 010 eiro) jeb kopumā 3,5 miljonus latu (4 980 051 eiro). Golubevs iepriekš atzina, ka šīs ir provizoriskas summas, kas balstītas uz savulaik valsts iegādātajiem četriem pārvietojamiem fotoradariem un privātā komersanta «Vitronic» sniegtās informācijas. CSDD arī sazinājusies ar mērierīču ražotājiem, taču tie konkrētas cenas nav izpauduši. Ražotāji vien atbildējuši, ka cena ir atkarīga no mērierīču specifikācijas.

No 2013. līdz 2017.gadam ik gadu paredzēts iegādāties 20 fotoradarus. To pirkšanai plānots tērēt līdzekļus no CSDD peļņas.

Privātā komersanta «Vitronic» fotoradari no Latvijas ceļiem tika aizvākti 2012.gada decembrī, savukārt policija izmanto savus pirms vairākiem gadiem iegādātos četrus fotoradarus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu