Lietuvas prezidente šodien apmeklēs Zolitūdi (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Latvijā darba vizītē ieradīsies Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kura arī noliks ziedus Zolitūdes traģēdijas vietā, aģentūru BNS informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Pulksten divos Valsts prezidents Andris Bērziņš sagaidīs Lietuvas prezidenti Melngalvju namā, kur paredzēta kopīga fotografēšanās.

Pēc tam Bērziņš Grībauskaitei dāvinās albumu «Terra Mariana», kas ir svarīga kādreizējās «Terra Mariana» zemju nacionālā kultūras mantojuma un katoļu baznīcas kultūras un mākslas mantojuma sastāvdaļa.

Pēc abu prezidentu darba pusdienām plkst.16.30 Valsts prezidents un Lietuvas prezidente noliks ziedus Zolitūdes traģēdijas vietā. Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas godināšanu ierosināja Lietuvas prezidente, uzsverot vēlmi personīgi traģēdijas vietā apliecināt savu visdziļāko līdzjūtību Latvijai.

Savukārt dienas noslēgumā abi prezidenti apmeklēs Eiropas Kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas pasākumu – Riharda Vāgnera operu «Rienci. Triumfs un sakāve» Latvijas Nacionālajā operā. Bērziņš pirms izrādes teiks uzrunu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu