Lietuvas sporta budžets nākamgad būs karaliski dāsns (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neticami, bet Lietuvas sporta budžets salīdzinājumā ar vairākiem iepriekšējiem gadiem nākamgad būs karaliski dāsns, vēsta portāls «15min.lt». Saskaņā ar Seima komisijās apstiprināto budžeta projektu 2014. gadā Lietuvas sports, ierēķinot investīciju projektus, saņems 104,517 miljonus litu (21,3 miljonus latu).

Lai gan sākumā valsts budžeta projektā sporta federāciju darbībai un tās paplašināšanai papildus bija paredzēts piešķirt tikai 12,5 miljonus litu, tomēr Fiziskās kultūras un sporta departamenta argumenti izrādījušies pietiekami spēcīgi, lai šī summa tiktu palielināta līdz 19,5 miljoniem litu. Turklāt nolemts vēl sešus miljonus litu atvēlēt sporta ģimnāziju veidošanai un sporta klašu finansēšanai.

Iepriekšējo reizi Lietuvas sporta budžets pārsniedza 100 miljonu litu robežu pirms četriem gadiem, bet toreiz prāva daļa līdzekļu bija paredzēta Kauņas «Žalgiris» arēnas celtniecības finansēšanai un Eiropas vīriešu basketbola čempionāta sagatavošanas darbiem. Kopš tā laika budžets jūtami sarucis, un, piemēram, šogad Lietuvā sporta attīstībai atvēlēti 79 miljoni litu.

Fiziskās kultūras un sporta atbalsta fonda summa, ko veido 1% no alkoholisko dzērienu un tabakas akcīzes nodokļa un loteriju un azartspēļu nodokļa, pieaugs par diviem miljoniem litu, sasniedzot 19,4 miljonus.

Taču lielākā daļa sporta budžeta - aptuveni 39 miljoni litu - paredzēta investīcijām sporta infrastruktūrā. Vairāk nekā 12 miljonus litu plānots piešķirt Druskininku olimpiskā sporta centra celtniecībai, nākamgad tiks veikta arī Molētu stadiona rekonstrukcija, iecerēts pabeigt Palangas sporta zāli un uzcelt baseinus Varēnā un Klaipēdā.

Kā pastāstījis Fiziskās kultūras un sporta departamenta direktors Klemenss Rimšelis, departaments beidzot nolēmis atteikties no nerentablā nekustamā īpašuma, apzinoties, ka zaudējumus nākas finansēt no sporta budžeta. Lietuvas Sporta universitātei tiks atdotas kopmītnes Kauņā, bet Īpašuma fondam - viesu nams Viļņā, kuru uzturēšana gadā izmaksā attiecīgi 200 000 un 300 000 litu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu