Lietuvieši izpērk dzīvokļus Ventspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ventspilnieki savus mitekļus labprāt izīrē atpūtniekiem, bet lietuvieši arvien vairāk iegādājas dzīvokļus šajā pilsētā, lai izīrētu tūristiem – galvenokārt saviem tautiešiem, piektdien ziņo «Neatkarīgā».

Kā avīzei stāstījusi kāda māklere, kas klientu interesēs savu vārdu nevēlas publiskot, šopavasar Ventspilī būtiski atdzīvojies mājokļu tirgus. Un tas noticis, pateicoties uzņēmīgajiem lietuviešiem. Viņi gan iepriekšējos gados, bet īpaši aktīvi tagad pērk Ventspilī nekustamo īpašumu un atver apartamentus atpūtniekiem.

Pārsvarā lietuviešus interesē nelabiekārtoti mājokļi, kas nav pieslēgti centrālajai apkurei, lai gada aukstajos mēnešos, ja dzīvokli izīrēt neizdosies, nenāktos maksāt lielus apkures rēķinus.

Turklāt - dzīvokļus savai atpūtai labprāt iegādājas arī Krievijas iedzīvotāji.

Salīdzinot ar savu kūrortu Palangu, lietuvieši Ventspilij priekšroku dod arvien biežāk. Lietuvieši Rima un Tads avīzei stāsta, ka Ventspils pludmalē nav tik daudz cilvēku kā Lietuvas pludmalēs, kur atpūtnieki ir kā siļķes saspiedušies. Turklāt Palangas kūrorts ir kļuvis nejēdzīgi dārgs, gan naktsmītnes, gan cenas ēdināšanas iestādēs ir lielas.

Laikraksts pārliecinājies, ka sludinājumu portālā «ss.lv» apmēram 40 dzīvokļu un privātmāju saimnieki Ventspilī piedāvā savas mītnes par dienas, nevis mēneša īres maksu. Piemēram, par divistabu dzīvokli no vasaras atpūtniekiem tiek prasīti vidēji 20 līdz 25 lati dienā.

Tomēr ventspilnieku un lietuviešu interesei nopelnīt naudu ir arī savas negatīvās puses, jo vietējiem kļuvis problemātiski atrast īres dzīvokļus, norāda avīze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu