Lietuvieši sāks uzkrāt līdzekļus renovācijai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.varianti.lv

Lietuvas iedzīvotāji no nākamā gada sāks uzkrāt līdzekļus daudzdzīvokļu ēku renovācijas projektiem. Paredzēts, ka maksājumi šiem uzkrājumiem nepārsniegs 40 litus (astoņi lati) mēnesī. Vienlaikus valsts gatavojas atbalstīt mazturīgos dzīvokļu īpašniekus, apmaksājot viņu izdevumus par mājas renovācijas projekta izstrādi un atvieglota kredīta apdrošināšanu. To paredz Vides ministrijas izstrādātie un valdības apstiprinātie noteikumi par atbalstu daudzdzīvokļu ēku renovācijai.

Valsts palīdzēs līdz 1993. gadam celto dzīvokļu īpašniekiem, kuri īstenos renovācijas projektus saskaņā ar daudzdzīvokļu māju atjaunošanas programmu. Valdības atbalsts daudzdzīvokļu ēku atjaunošanai pašlaik līdzinās 15% no investīciju vērtības, bet fiksētās likmes nevar pārsniegt 3%. Lēmumu par kredīta ņemšanu pieņem attiecīgās mājas dzīvokļu un citu telpu īpašnieki, kuriem no valsts budžeta līdzekļiem, kas paredzēti daudzdzīvokļu māju modernizācijas programmā, tiek kompensēti izdevumi par projekta izstrādi un būvdarbu tehnisko uzraudzību 50% apmērā. Daudzdzīvokļu ēku modernizēšanas fondā, kurā ieguldīta Lietuvas valdības un Eiropas Savienības nauda, pašlaik ir aptuveni 800 miljoni litu (163 miljoni latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu