Līgatnes novada priekšsēdētāja amatā izdodas atgriezties «Vienotības» Šteinam (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Meistere/LETA

Šorīt no Līgatnes domes priekšsēdētāja amata atbrīvotā Guntara Pīpkalēja («Līgatnei») vietā ievēlēts Ainārs Šteins (V), aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Domes ārkārtas sēdē par Šteinu balsoja pieci deputāti, pret viņu kā nākamo mēru bija trīs deputāti, bet viens slimības dēļ sēdē nepiedalījās.

Iesniegumu par neuzticību Pīpkalējam parakstīja četri «Vienotības» deputāti - Šteins, Pēteris Lideris, Gunita Liepiņa un Rihards Vidzitskis - un deputāte no vēlētāju apvienības «Mēs Līgatnei» Baiba Pelse.

Līgatnes domē ir deviņi deputāti - četri no iepriekšējā priekšsēdētāja Pīpkalēja pārstāvētās partijas «Līgatnei», četri no «Vienotības» un deputāte no «Mēs Līgatnei» Baiba Pelse. Pelsei piederēja izšķirošā balss. Viņa savu izvēli pamato ar nepatiku pret Pīpkalēja «autoritāro vadības stilu» - viņš neesot rēķinājies ar citiem deputātiem, neesot respektējis viņu viedokli un centies visu darīt pats.

Pelse, kura priekšvēlēšanu laikā aktīvi kritizēja Šteinu par nepamatotiem siltuma tarifiem, tagad domas mainījusi, jo «Vienotības» deputāti solot koalīcijā iesaistīt visus deviņus domes deputātus. Iepriekšējā pašvaldības sasaukumā Šteina vadībā šāda sadarbība ar opozīciju nebija vērojama. Pelse uzskata, ka tik mazā pašvaldībā kā Līgatnes novadā nav vietas opozīcijai.

Šteins aģentūrai LETA stāstīja, ka neplāno krasas izmaiņas pašvaldības darbā. «Situācija pašvaldības iestāžu un struktūrvienību darbā ir diezgan trausla, tāpēc nevēlamies neko mainīt,» teica Šteins, pēc kura vārdiem, svarīgi ir saliedēt struktūrvienību darbiniekus un vadību, lai uzlabotu darbu.

«Vienotības» un «Mēs Līgatnei» deputātu starpā jau ir parakstīts sadarbības līgums ar vairāk nekā 80 īstermiņa un ilgtermiņa darāmajiem darbiem to izpildes laika plāniem un atbildības sfērām. Šteins vēloties strādāt kopā ar visiem deviņiem domes deputātiem un esot gatavs vienoties par kopējiem mērķiem. «Ja vajadzēs kaut ko mainīt šajos dokumentos, lai visi būtu apmierināti, mēs to darīsim. Viss notiks diskusiju un sadarbības ceļā,» apgalvoja Šteins.

Jautāts par konkrētām lietām, kas jādara Līgatnes novadā, Šteins atbildēja vispārīgi: «Vissvarīgākie mums, protams, ir ikdienas darbi, sociālā palīdzība, ekonomiskā attīstība. Arī stratēģiskie lēmumi, piemēram, tilta būvniecība pār Gauju.»

Šteins Līgatnes novada pašvaldību vadīja līdz pagājušajām pašvaldību velēšanām.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu