Līgo siers (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • Biezpiens - 1 kg
  • Piens - 3 l
  • Olas - 4 gab.
  • Sviests - 70 g
  • Ķimenes - 2-3 saujas
  • Sāls - 1 ēd.k.

Pagatavošana:

  • Katlā uz lēnas uguns liec karsēties pienu
  • Biezpienu samal gaļas mašīnā un pievieno pienam
  • Laiku pa laikam lēnām apmaisi
  • Kad no biezpiena atdalījušās sūkalām, nokās to caur marli.
  • Biezpienu atstāj marlē un ļauj sūkalām notecēties
  • Olas sakul ar putojamo slotiņu
  • Kad sūkalas notecējušas, liec biezpienu katlā un karsē, pievienojot sviestu, ķimenes, sāli un sakultās olas
  • Ja vēlies pagatavot sieru ar dažādām garšvielām, zaļumiem vai pat riekstiem un ogām, šis ir brīdis, kad tās pievienot
  • Ja vēlies, lai siers iegūtu dzeltenu krāsu, pievieno 1 tējkaroti kurkumas pulvera
  • Kad siers ieguvis viendabīgu konsistenci, pārtrauc karsēšanu, iesien sieru marlē un atstāj notecēties un atdzist uz nakti.

Aikāgaršo padoms!

Ja sieru karsēsi mazāku laiku tas būs irdenāks, ķepīgāks un sulīgāks, bet ja pakarsēsi ilgāk tas būs cietāks.

Tāpat vari atstāt sieru zem preses, lai sūkalas pilnībā iztek, tad siers izdosies sausāks un cietāks. Šāds siers būs ideāls grilēšanai.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu