Likteņdārza izveidei šogad saziedots vairāk nekā 100 000 latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Likteņdārza piemiņas parka izveidei šogad ziedoti vairāk nekā 100 000 latu, aģentūru LETA informēja projekta pārstāvji.

Par projekta īstenotāja - Kokneses fonda - un saziedotajiem līdzekļiem Likteņdārzā izbūvēts perimetrālais ceļš, dabā iezīmēta dārza centrālā daļa - amfiteātris, rekultivēta vecā grants karjera teritorija un sakopta Daugavas krasta daļa, izveidota stāvvieta apmeklētāju transportam. Latvijas meža nozare izkopusi Likteņdārza meža daļu. Tāpat izlīdzināta zeme un iesēts zālājs ap 10 hektāru lielā teritorijā abās pusēs 2008.gadā iestādītajai ābelīšu alejai.

2010.gadā Likteņdārzā galvenais plānotais darbs ir centrālās daļas - amfiteātra - izbūve. Vēl plānots izstrādāt, izgatavot un uzstādīt dārza mēbeles, izveidot un īstenot dārza ainavu labiekārtošanas projektus, izstrādāt gājēju tiltiņa projektu dārza meža daļā un ar 2010. gada pavasari uzstādīt apmeklētāju informācijas ēku.

Pamatojoties uz šajā gadā izsludinātā atklātā ideju konkursa «Ideju skices izstrāde skatu terasei piemiņas parkā «Likteņdārzs», Koknesē» rezultātiem, nākamgad plānots uzbūvēt un novietot Likteņdārza meža daļā skatu terasi ar paviljonu.

«Likteņdārza» projekta īstenotājs ir Kokneses fonds, kas izveidots 2005.gadā. Parka mākslinieciskās un filozofiskās koncepcijas autors ir Japānas ainavu arhitekts un dzenbudists Šunmio Masuno.

Katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja piedalīties dārza veidošanā, iegādājoties ziedojumu zīmes jebkurā «Latvijas Pasta» nodaļā un iemūžinot savu tuvinieku piemiņu Likteņdārzā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu