«Linča tiesa» Strenčos: policija sašutusi par aculiecinieku rīcību (141)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sīkais

Policija ierosinājusi divus kriminālprocesus par 19.aprīļa notikumiem nelegālā «dragreisa» laikā Strenču novada Plāņu pagasta Kazruņģī, kā arī sākusi administratīvo lietvedību par pasākuma nesaskaņošanu un vērtēs arī zemes īpašnieka atbildību, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma.

Viens kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas «Svešas mantas tīša iznīcināšana un bojāšana vispārbīstamā veidā». Iespējamais sods par to ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem. Otrs kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 262.panta «Automašīnas vadīšana alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām».

Jukāma stāstīja, ka pasākums nebija pieteikts un saskaņots. Par to sākta administratīvā lietvedība, kuras laikā tiks noskaidrots pasākuma statuss un rīkotājs. Tiks izvērtēta arī zemes īpašnieka atbildība. Policijas pārstāve skaidroja, ka zemes īpašniekam ir jāuzņemas atbildība par to, kas notiek viņa īpašumā, un jānodrošina, lai tajā būtu kārtība.

Jukāma pauda arī sašutumu par aculiecinieku tīksmināšanos: «Tā vietā, lai atturētu paziņas no nozieguma izdarīšanas un meklētu ugunsdzēšamos aparātus, apkārtējie velk ārā tālruņus un «varonīgi» filmē notiekošo.»

Reaģējot uz apkārtējo iedzīvotāju pārmetumiem, ka nelegālās sacensības notiek regulāri, Jukāma skaidroja, ka policija nevar zināt visu, tādēļ ir vajadzīga arī iedzīvotāju iesaiste un vēlme apturēt pretlikumības.

LETA jau ziņoja, ka 19.aprīlī Kazruņģī, neizmantota lidlauka teritorijā, noticis nelegāls «dragreiss», kura laikā kāds dzēris autovadītājs izraisīja avāriju, bet cilvēku pūlis izdemolēja, apgāza un aizdedzināja viņa vieglo automašīnu «Volkswagen Passat». «Volkswagen» vadīja kāds 1986.gadā dzimis Valkas iedzīvotājs. Viņš pie stūres sēdies 1,77 promiļu reibumā.

Aculiecinieki stāstīja, ka automašīna «Volkswagen Passat» uzbraukusi uz trases un izraisījusi sadursmi ar automašīnu «Honda», kas tajā brīdī piedalījās nelegālajās ātruma sacensībās. Pēc avārijas «Volkswagen» vadītājs atstājis automašīnu un aizbēdzis no notikuma vietas. Cilvēku pūlis paudis savu agresiju, dauzot pamestās mašīnas stiklus, apgāžot to un aizdedzinot.

Komentāri (141)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu