Lipmans: Halles neuzbūvēšana par valsts naudu ir noziegums (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valstij būtu jāparūpējas par otras ledus halles būvniecību pasaules hokeja čempionāta vajadzībām, intervijā laikrakstam «Čas» saka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Viņš norāda, ka Latvija pretendē uz 2017. gada pasaules čempionāta rīkošanu, un mūsu valsts izredzes ir labas, lai arī konkurence ir liela. Vērienīgo sporta pasākumu vēlas rīkot arī Norvēģija, Dānija un Francija.

Lēmums par 2017. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu varētu tikt pieņemts Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresā 2013. gada maijā. Lipmanam izdevies vienoties par Krievijas un Čehijas atbalstu Latvijas kandidatūrai.

Lūgts komentēt, vai pasaules čempionāta rīkošana nenozīmē lielus izdevumus, LHF prezidents norāda, ka, pareizi organizējot pasākumu, var pat nopelnīt. Pasaules hokeja čempionāta izpilddirekcijas kontā joprojām atrodas 200 000 latu, kas noglabāti kā rezerve pēc 2006. gada turnīra, kas notika Rīgā.

SIA «2006. gada Pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcija» tika izveidota 2003. gadā, bet faktisko darbību pārtrauca 2006. gada pavasarī. Uzņēmums pilnībā pieder Latvijas Hokeja federācijai, tā valdē strādā Lipmans.

Savukārt čempionātam nepieciešamās otrās arēnas būvniecība esot valsts pienākums, uzskata Lipmans.

«Tas, ka 20 gadu laikā par valsts naudu nav uzbūvēta neviena ledus halle, ir noziegums! Cik es esmu staigājis, lūdzis un rakstījis! Vērsos pie viena premjera, otra, piektā... Izņemot solījumus un sūdzības par grūto dzīvi, neko neesmu dzirdējis. Tomēr, izskatās, ka Valdis Dombrovskis pret šo jautājumu izturas ar lielāku uzmanību,» akcentē LHF prezidents.

Lipmans norāda, ka katrā Latvijas pilsētā būtu jābūt pa ledus hallei, lai bērni tur varētu nodarboties bez maksas. Vienkāršākā ledus halles konstrukcija ar piepūšamu jumtu izmaksā 300 000 latu. Tomēr tā vietā Latvijas Olimpiskā komiteja būvē miljonus vērtus sporta centrus, kuros nav ledus arēnas.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu