Lipmans: Nešaubos, ka Ozoliņš spēlēs Olimpiādē (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans nešaubās, ka pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš palīdzēs Latvijas valstsvienībai februārī gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs.

«Protams, ka viņš Olimpiādē spēlēs. Man par to nav šaubu. Man pietiek ar sarunu, kas mums bija pēc kvalifikācijas turnīra. Es viņam ļoti ticu, un viņš ļoti tic man,» Lipmans šodien izteicās sarunā ar medijiem. «Publiski viņš negrib spēlēšanu pirms laika apstiprināt, taču man kā federācijas prezidentam par to nav šaubu.»

Kā zināms, Ozoliņš karjeru Latvijas izlasē beidza pēc 2006. gada Turīnas olimpiskajām spēlēm, tomēr šogad negaidīti atgriezās valstsvienībā un palīdzēja tai kvalificēties Soču olimpiskajām spēlēm. Galīgais sastāvs Olimpiādei LHF jāpaziņo janvāra sākumā, bet Ozoliņš savu viedokli pagaidām publiski nav paudis.

Kā zināms, šonedēļ Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Vāciju. Vispirms tika gūta uzvara pēcspēles metienu sērijā ar 4:3, bet pēc tam nācās pārliecinoši piekāpties ar 0:4.

«Spēles bija noderīgas. Neizmantojām visu mūsu kandidātu loku, tāpēc varbūt šo maču aizvadīšana bija kļūda, jo ar šo sastāvu kaut ko taktiski iespēlēt ir grūti. Ja nu vienīgi pozitīvi, ka varējām dot iespēju jaunajiem hokejistiem šādā līmenī pārstāvēt valsti,» izteicās Lipmans. «Mums bija liels traumēto spēlētāju saraksts, taču šaubos, ka viņi visi tiešām ir savainoti. Varbūt noguruši vai kā citādi, bet ne traumēti. Ja spēlētāji traumējas, tas norāda uz treneru vainu, jo spēlētāji tādā gadījumā nav sagatavoti.»

«Olimpiādē gribēs spēlēt visi, taču lielākas bažas man ir par pasaules čempionātu, lai tur nebūtu tā saucamo traumēto spēlētāju,» stāstīja LHF prezidents.

Lipmans prognozēja, ka Soču sastāvā mēnesi pirms Olimpiādes tiks iekļauti visi spēcīgākie spēlētāji, bet, ja kāds no viņiem traumas dēļ tiešām nevarēs spēlēt, tad spēlētājus varēs nomainīt.

Kā zināms, pirms tam novembra sākumā Latvijas izlase divās pārbaudes spēlēs savā laukumā tikās ar Krievijas otro izlasi, uzvarot ar 4:1 un zaudējot pēcspēles metienos ar 3:4. Šīs Latvijai bija vienīgās pārbaudes spēles savā laukumā, gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm.

Olimpisko spēļu priekšvakarā Sočos vēl tiks aizvadītas arī pārbaudes spēles ar Krieviju un Austriju.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu