Lipmans: No izlases neatvadījās ne prezidents, ne premjers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans šodien preses konferencē pirms pasaules čempionāta sacīja, ka LHF šogad izlasēs ir ieguldījusi daudz līdzekļu.

«Neatceros, kad LHF būtu ieguldījusi tik daudz naudas, kā tas tika izdarīts šajā sezonā, taču tajā pašā laikā man jāizsaka nožēla, ka ar izlasi pirms došanās uz pasaules čempionātu neatnāca atvadīties ne prezidents, ne premjers,» norādīja Lipmans.

«Tā ir necieņa pret sporta veidu. Latvijas hokejisti trīs reizes ir piedalījušies olimpiskajās spēlēs un mēģinās tikt arī uz ceturtajām. Esam hokeja valsts un pozitīvus vārdus par nacionālo valstsvienību teicis arī galvenais treneris Teds Nolans,» uzsvēra prezidents, kurš piebilda, ka izlases mēŗkis čempionātā ir iekļūt labāko astotniekā.

Tikmēr izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks pastāstīja, ka sagatavošanās periodā izlases spēlētāji strādājuši ne tikai uz ledus, bet arī pie psiholoģiskās sagatavotības.

«Sākām gatavoties 26. martā un nometnes laikā pārbaudījām vairākus kandidātus. Aizvadījām astoņas spēles un pārliecību ieguva arī tie hokejisti, kuri nebrauks uz Stokholmu. Daudz tika strādāts ģērbtuvē, vajadzēja pacelt puišu psiholoģisko noturību, taču netika aizmirsts arī par ledus treniņiem un treniņiem trenažieru zālē,» teica Baldonieks, piebilstot, ka, visticamāk, izlases pietiekumā brīva vieta kādam spēlētājam netiks atstāta un Zviedrijā tiks pieteikti visi 25 hokejisti.

Šī gada pasaules čempionāts no 4. līdz 20. maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Zviedrijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Latvijas, Krievijas, Čehijas, Vācijas, Norvēģijas, Dānijas un Itālijas valstsvienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu