Lipmans: PČ laikā Nolans bija gatavs radikāliem soļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans intervijā «Telegraf.lv» stāsta par Latvijas izlases spēlētāju izmaiņām uzvedībā un galvenā trenera Teda Nolana reakciju.

«Turnīrs mums beidzās bēdīgi. Nekādi negaidīju, ka pēdējie mači sanāks tik neizteiksmīgi,» atzīst Lipmans. «Kāpēc? Mums ir hokejisti, kuri uzskata sevi par lieliem profesionāļiem. Diemžēl kārtējo reizi nākas konstatēt, ka, spēlējot valstsvienībā, viņi pilnībā neatdod sevi spēlei.»

«Man grūti pateikt, kādēļ tā notiek, kas ir viņu galvās. Kādam jāparaksta līgums ar klubu, kādam ir citi iemesli, bet vēl kāds vienkārši saudzē sevi,» norāda LHF prezidents. «Tas ir briesmīgi, Bet tā nav tikai mūsu problēma. Šāda problēma ir arī tādām valstīm kā Baltkrievija un Kazahstāna.»

«Mūsu zvaigznes ir sākušas uzvesties citādāk. Rodas sajūtas, ka viņi jau ir kļuvuši par čempioniem. Nevēlos šo tēmu iztirzāt, taču teikšu tā: Stokholmā Nolans bija soļa attālumā no tā, lai spertu radikālus soļus un attiecībā pret līderiem piespriestu sodus par piemēru citiem,» atklāj Lipmans.

«Viņš [Nolans] sāk saprast, ar ko viņam ir darīšana. Un jau ne reizi vien viņš man ir paziņojis, ka tādu spēlētāju viņa komandā vairs nebūs. Viņa plāns ir darbs ar jaunajiem hokejistiem. Nolans pastāvīgi izdara secinājumus un saprot, kur pieļāvis kļūdas, viņš sāk saprast mūsu hokejistu mentalitāti,» piebilst Lipmans.

Tāpat LHF prezidents atklāj, ka, visticamāk, sadarbība ar Nolanu tiks turpināta, turpretī ar viņa palīgiem Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu Lipmans nav apmierināts, vainojot viņus Rīgas «Dinamo» spēlētāju neizteiksmīgajā sniegumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu