Līvānos būvē veloceliņus un ietves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līvāni ir lineāra tipa pilsēta ar garu centrālo ielu, kas ir arī tranzīta maģistrāles Rīga – Daugavpils sastāvdaļa, tādēļ īpaši svarīgs ir satiksmes drošības jautājums. Līvānu novada domes mērķis ir tuvāko gadu laikā rekonstruēt ietves visas Rīgas ielas garumā, vienā ielas pusē izbūvējot arī veloceliņu. Šobrīd notiek trotuāru būvniecības darbi posmā Rūpniecības iela – Zemgales iela, portālu «Apollo» informēja Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle.

Ietvju remonts neaprobežojas tikai ar asfaltēšanas darbiem, šobrīd notiek kapitāla ietvju rekonstrukcija, veco ietvju pārrakšana un lietus ūdens kanalizācijas sistēmas izbūve, uzsver Līvānu būvvaldes vadītājs Intis Svirskis. Viņš arī norāda, ka līdz šim lietus ūdens novadīšanas sistēma faktiski nefunkcionēja, tādēļ lietus un atkušņa laikā cilvēki brida pa peļķēm, jo ietves bija pārplūdušas. Tiklīdz kā būs veikti pazemes darbi, būvnieki ķersies pie ietvju un veloceliņu izbūves, izveidos ielu apmales, rekonstruēs nobrauktuves, trīs krustojumus (Rīgas – Rūpniecības; Rīgas – Avotu; Rīgas – Zemgales ielu krustojumus) un atjaunos trīs autobusu pieturas. Gājēju drošībai taps divas jaunas gājēju pārejas vietās, kur iedzīvotāju kustība ir visaktīvākā: iepretim veikaliem «Maxima» un «Preilis».  

Atjaunoto posmu papildinās arī atbilstošas ceļa zīmes, gājēju drošības barjeras, soliņi un atkritumu urnas, ielas nomalēs tiks iesēta zālīte. Kopumā tiks atjaunotas ietves 0,473 km garumā abās Rīgas ielas pusēs posmā Rūpniecības – Zemgales iela. 

Būvdarbu kopējās izmaksas sastāda Ls 171 862,05. Tā kā šos līdzekļus Līvānu novada pašvaldība ir piesaistījusi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF), izstrādājot kvalitatīvu projektu „Rīgas ielas gājēju ietvju un brauktuvju nomaļu rekonstrukcija posmā no Rūpniecības ielas līdz Zemgales ielai”, tad arī noteikumi ir izdevīgi: no novada pašvaldības budžeta jāsedz tikai 7%, valsts finansē 9%, savukārt 84% izmaksu sedz ERAF. 

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods ir gandarīts, ka pakāpeniski izdodas sakārtot ietves no pilsētas centra uz perifēriju. «Mūsu mērķis, lai cilvēks varētu sausām kājām izstaigāt visu pilsētu no viena gala līdz otram. Lai katrs jaunietis ar velosipēdu vai māmiņa ar bērnu ratiņiem var ērti izbraukt no sava pagalma un šķērsot pilsētu, baudot tās skaistumu nevis līkumojot starp bedrēm. Lai invalīdi ratiņkrēslos beidzot iznāk ielās, lai var aizbraukt uz veikalu pēc nepieciešamā. Sakārtot autotransporta, velosipēdistu un gājēju plūsmu, lai Līvānos ir droši, atjaunot gājēju ietves, veloceliņus, krustojumus un autobusa pieturas – tas ir domes uzdevums tuvākajiem gadiem,» sacīja Vaivods. 

Tā kā būvdarbi allaž rada neērtības autobraucējiem un gājējiem, domes priekšsēdētājs lūdz iedzīvotājus izturēties ar sapratni un nedusmoties, ja atsevišķās vietās remonta laikā ir grūtāk piekļūt.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu