LIZDA: Valsts ņirgājas par pedagogiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) asi iebilst pret plašsaziņas līdzekļos izskanējušo Finanšu ministra Andra Vilka vadītās darba grupas ieteikumu turpmākā valsts budžeta konsolidācijā meklēt iespējas samazināt par 20% finansējumu mērķdotācijai pedagogu darba samaksai, portālu «Apollo» informēja Edgars Grigorjevs, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības sabiedrisko attiecību speciālists!

Valsts budžeta konsolidācijas eiforijā ir pazudusi cilvēcība, jo tiek aizmirsts valsts pamats - cilvēks! Netiek pienācīgi domāts par to, kā nepieciešamos līdzekļus budžetam nopelnīt, bet tikai kā vairāk kaut ko nogriezt. Tā visa rezultātā tiek radīta nevajadzīga sociālā spriedze ne vien izglītības iestādēs strādājošiem, bet lielākajai daļai valsts iedzīvotāju.

LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško uzsver: «Atalgojuma samazinājums būtu ņirgāšanās par skolotājiem, tādēļ arodbiedrība izmantos visus iespējamos līdzekļus, lai nepieļautu algu samazinājumu pedagogiem!»

Arodbiedrība otrdien, 15.februārī tiksies ar valdības koalīcijas pārstāvjiem, lai pārrunātu nostāju valsts budžeta konsolidācijas jautājumā un panāktu vēl Saeimas priekšvēlēšanu laikā pausto solījumu pildīšanu par valsts budžeta finansējuma nesamazināšanu izglītībai un zinātnei.
Pēdējo divu gadu laikā izglītībai un zinātnei valsts finansējums ir samazināts jau par 59,4%. Jebkura attīstīta valsts arī krīzes periodā saprot, ka ir īstais laiks investēt izglītībā. Izglītība ir pamats valsts ilgtspējīgai attīstībai un tāpēc tai ir jāstāv pāri jebkuras partijas interesēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu