LJBL treneris Latvijā laukumā uzlaidis divgadīgu bērnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par nepilnus trīs gadus veca zēna uzlaišanu laukumā «Swedbank» Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) spēlē U-13 vecuma grupā, trenerim Mārtiņam Fominam piespriests stingrs brīdinājums, aģentūrai LETA pastāstīja līgas vadītāja Anitra Eiklone.

Incidents notika pagājušā gada 14.decembrī notikušajā spēlē starp «Rīga«/DSN un «Rīga/Jugla» komandām, kurā cīņas beigās uz aptuveni minūti Fomins uzlaidis laukumā savu dēlu.

Par notikušo «Rīga«/DSN komandai spēlē piešķirts zaudējums ar rezultātu 0:20, bet Fominam izteikts brīdinājums par nelicencēta spēlētāja laišanu laukumā, kas atkārtota pārkāpuma gadījumā var novest pie licences zaudēšanas.

«Šis ir pirmais šāda veida precedents vēsturē. Mums nav nolikumā atrunāts, kas notiek, ja laukumā iziet divus ar pusi gadus vecs bērns. Tāpat nav noteikts, kāds drīkst būt jaunākais spēlētājs, kas dodas laukumā, tāpēc vienīgais traktējums, ko varējām piemērot, bija par nelicencēta basketbolista spēlēšanu,» izteicās Eiklone.

Kā notikuma gaitu atstāstīja Eiklone, Fomins pretinieku komandas trenerim Jānim Gailītim jautājis, vai viņš laukumā var izlaist nelicencētu spēlētāju. Tā kā rezultāts bijis pārliecinošs, Gailītis atļāvis veikt noteikumu pārkāpumu, tomēr viņam nav ienācis prātā, ka laukumā tiks laists «mazs bērns».

Informācija Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīcībā nonākusi, jo kāds no «Rīga/Jugla» komandas spēlētāju vecākiem notikušo filmējis.

Gan Eiklone, gan LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka šis ir bezprecedenta gadījums, viņi notikušo uztver ļoti nopietni un darīs visu, lai nekas tāds neatkārtotos.

«Domāju, ka Mārtiņš ir saņēmis bargu sodu,» teica Eiklone. «Visi treneri šo gadījumu zina, un jebkāds turpmāks pārkāpums viņam var maksāt licences atņemšanu. Viņš par gadījumu uzņemas pilnu atbildību.»

Zīmīgi, ka, noskatoties video ierakstu, LBS atklājusi, ka spēlē ticis pārkāpts vēl viens noteikumu punkts, jo laukumā darbojies tikai viens tiesnesis. Par šo «Rīga/Jugla» komanda saņēmusi 40 latu naudas sodu.

«Cenšamies būt pēc iespējas vairāk spēlēs, tomēr esam tikai divi darbinieki, bet nedēļas nogalē notiek 120 mači,» stāstīja Eiklone. «Punkts par tiesnešiem gan ir atrunāts nolikumā un uz to skatāmies strikti. Viena tiesneša klātbūtni būtu konstatējuši tāpat, tomēr tā kā protokola oriģināls pie mums jānogādā nedēļas laikā, ar video palīdzību tas notika agrāk.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu