LM aicina izvērtēt diferencēta neapliekamā minimuma ieviešanu (79)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Labklājības ministrija aicinājusi Finanšu ministriju (FM) izvērtēt iespējas ieviest diferencētu ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamo minimumu.

Pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes labklājības ministre Ilze Viņķele sacīja, ka vērsusies FM ar iniciatīvu izvērtēt šādu iespēju. Tas nozīmētu, ka neapliekamais minimums būtu lielāks zemāku algu saņēmējiem, savukārt mazāks ‒ iedzīvotājiem ar lielākiem ienākumiem.

«Tā ir viena iespēja, kā panākt progresīvāku nodokļu sistēmu, un tas neskars tieši likmju diferenciāciju. Par to mēs ar FM diskutējam,» teica Viņķele un piebilda, ka atkāpšanās no valdības deklarācijā ierakstītā principa ‒ nodokļu sloga pārlikšana no darbaspēka uz patēriņu ‒ līdz šai dienai nav bijusi un, visticamāk, arī nebūs.

Patlaban ar nodokļiem neapliekamais minimums ir 45 lati mēnesī, savukārt atvieglojums par apgādībā esošiem bērniem – 70 latu.

Ziņots, ka no nākamā gada 1.janvāra iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme tiks samazināta no 25% līdz 24%. Valdība arī pieņēmusi lēmumu no 2013.gada jūlija palielināt atvieglojumu par apgādībā esošu personu līdz 80 latiem mēnesī. Tomēr neapliekamo minimumu nākamgad nav plānots palielināt.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu