«LMT Autosporta akadēmija» šogad startēs Latvijas Rallija čempionātā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«LMT Autosporta akadēmija» šogad startēs Latvijas Rallija čempionātā ar mērķi tuvāko trīs līdz četru gadu laikā izcīnīt pasaules čempiona titulu autorallijā Junioru vērtējumā, «Apollo» informēja akadēmijas pārstāvji.

2014.gada Latvijas autorallija čempionātā startēs divas «LMT Autosporta akadēmijas» rallija komandas ekipāžas – Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs un Kristaps Feldmanis / Andris Velme.

Jaunā sezona sākusies ar zīmola maiņu, un līdzšinējais nosaukums «OKartes Autosporta Akadēmija» pārtapis par «LMT Autosporta akadēmiju». Komandas mērķis ir ambiciozs – trīs līdz četru gadu laikā izcīnīt pasaules čempiona titulu autorallijā Junioru vērtējumā.

Kopš «OKartes Autosporta Akadēmijas» pirmsākumiem 2011.gadā, no vairāk kā 60 jaunajiem autosportistiem savas gaitas «LMT Autosporta akadēmijā» turpinās divi perspektīvākie - Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis.

19 gadus vecais Ralfs Sirmacis jau ir kļuvis par divkārtēju Latvijas Rallija čempionu un ieguvis sporta meistara titulu, savukārt 18 gadus vecais Kristaps Feldmanis ātrumu un potenciālu ir parādījis jau no pašas pirmās «OKartes Autosporta Akadēmijas» pastāvēšanas sezonas, katru gadu progresējot, un 2013.gada beigās izcīnot arī savu pirmo uzvaru Latvijas autorallija čempionāta posmā.

«Trīs gadu laikā, kopš LMT atbalsta jaunos rallija talantus, sportisti apliecinājuši aizrautību, azartiskumu, mērķtiecību un ir gatavi pierādīt savu talantu ne tikai Latvijā, bet arī konkurēt starptautiskā līmenī. Esam gandarīti par jauno talantu izaugsmi un ambiciozajiem mērķiem. Turpinot LMT zīmola maiņas procesu, jaunajā sezonā komanda startēs ar nosaukumu - LMT Autosporta akadēmija,» sacīja uzņēmuma prezidents Juris Binde.

Lai nodrošinātu sportistu izaugsmi un profesionālu treniņprocesu, «LMT Autosporta akadēmija» ir piesaistījusi treneri Pēteri Neikšānu, kurš katru dienu strādā ar jauniešiem, organizējot profesionālus fiziskās sagatavotības un braukšanas treniņus, kā arī stenogrammas sastādīšanas treniņus.

Ar mērķi uzlabot un attīstīt komandas jauniešu braukšanas prasmes un ātrumu, šogad «LMT Autosporta akadēmija» startēs visos Latvijas Rallija čempionāta posmos. Lai sastādītu konkurenci ārzemju braucējiem un krātu sacīkšu pieredzi, komandai plānoti vismaz trīs starti ārvalstīs. Paredzēts, ka jaunieši startēs arī jūlijā notiekošajā Eiropas rallija čempionāta posmā «Rally Estonia».

««LMT Autosporta Akadēmija» šogad sper pirmo nopietno soli tuvāk savam lielajam mērķim – čempiona titulam Junioru pasaules čempionātā. Lai to sasniegtu, tika piesaistīts profesionāls treneris. Pēteris Neikšāns zina, kā jaunos talantus izaudzināt līdz pasaules čempionāta līmenim. Papildus sacensībām plānoti vismaz astoņi testi ar sporta automašīnām. Tiek ieguldīts patiešām milzīgs darbs! Visu aktivitāšu galvenais mērķis – pienācīgi sagatavot mūsu braucējus starptautiskiem startiem,» skaidro akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs.

2014.gada rallija sezonu «LMT Autosporta akadēmija» atklās ar sacīkstēm «Halls Winter Rally» 24. un 25.janvārī Utenā, Lietuvā. Komandas mērķis Utenas rallijā ir pienācīgi sagatavoties Eiropas Rallija čempionāta posmam, kas notiks no 31.janvāra līdz 2.februārim, Liepājā. Šeit «LMT Autosporta akadēmijas» sportisti «2WD» klasē mērosies spēkiem ar 21 citu konkurentu no 15 dažādām valstīm.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu