LNB ēkas būvdarbi būs jāpabeidz līdz 2014.gada beigām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas nosaka, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas būvdarbi būs jāpabeidz līdz 2014.gada 31.decembrim.

Likuma izmaiņas nosaka, ka LNB projekts īstenojams saskaņā ar LNB projekta īstenošanas Uzraudzības padomes apstiprinātu projekta īstenošanas darbu un to finansējuma plānu un grafiku. LNB ēkas būvdarbi pabeidzami līdz 2014.gada beigām, garantijas saistības un norēķini LNB projekta īstenošanai veicami ne vēlāk kā līdz 2016.gada beigām.

LNB projekta īstenošanas likuma pašreizējā redakcijā ir noteikts, ka LNB projekts īstenojams līdz 2013.gada 31.decembrim.

LNB projekts būs pabeigts un tā mērķis sasniegts, kad LNB būs sākusi pilnvērtīgu darbību jaunajā ēkā un tiks izpildītas projekta īstenošanai uzņemtās saistības.

Lai «Gaismas pils» projekts būtu pabeigts, nepieciešama LNB ēkas būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB infrastruktūras pirmās kārtas objektu būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB aprīkošana ar mēbelēm un iekārtām, kā arī LNB pārcelšanās uz jauno LNB ēku un grāmatu krājuma pārvietošana.

Kā norāda pilnsabiedrība «Nacionālā būvkompāniju apvienība», kas ir jaunās LNB ēkas būvdarbu ģenerāluzņēmējs, pašlaik notiek infrastruktūras objektu izbūve un būvdarbi «Gaismas pilī» ir jau noslēguma posmā. Daudzfunkcionālās tehniskās ēkas būvniecība rit straujāk, nekā iepriekš paredzēts, tādējādi apsteidzot plānoto būvdarbu grafiku, kas ir īpaši svarīgi ēkas būvniecības nobeiguma stadijā. Patlaban turpinās arī citu infrastruktūras objektu, ārējo inženiertehnisko tīklu, tostarp pilsētas kanalizācijas tīklu, izbūve un citi būvdarbi.

Kā ziņots, LNB ēkas būvdarbus, izņemot apkārtējās teritorijas labiekārtošanas un apzaļumošanas darbus, iecerēts pabeigt līdz šā gada decembra beigām. Līdz 2014.gada 30.aprīlim jāpabeidz apkārtējās teritorijas labiekārtošanas un apzaļumošanas darbi un tehniskās ēkas iekšējās apdares darbi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu