LNB jaunajā ēkā uzsākti jumta darbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šī gada jūlijā uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas maketa tiks izbūvēts jumta segums, ko veidos nerūsējošā tērauda plāksnes, portālu «Apollo» informēja Marta Krivade, Baltijas Komunikāciju centrs. 

LNB jaunajai ēkai šobrīd notiek 1. hidroizolācijas kārtas uzklāšana un tiek izbūvētas jumta teknes. Vienlaicīgi uz ēkas maketa šobrīd tiek montēti stiprinājumi jumtam, uz kuriem balstīsies «sandwich» tipa paneļi, uz tiem savukārt tiks stiprinātas nerūsējošā tērauda loksnes. LNB ēkas maketa jumta segums ar nerūsējošā tērauda apdari tiks pabeigts jau 2011. gada jūlijā. 

Kā ziņots iepriekš, kopā 2010.gada septembra meklēts labākais un finansiāli izdevīgākais LNB topošās ēkas jumta risinājums un izskatītas vairākas alternatīvas. Pēc izpētes Kultūras ministrijai 2011.gada janvārī piedāvāti divi iespējamie risinājumi – vācu uzņēmuma INTERFALZ GMBH&Co.KG piedāvātais jumta risinājums ar vienu hidroizolācijas barjeru un Nacionālās Būvkompāniju apvienības sadarbībā ar RBSSKALS un BATTAGLINI izstrādātais piedāvājums ar trim hidroizolācijas barjerām. Kultūras ministrija izvēlējusies otru, t.i. NBA, RBSSKALS un BATTAGLINI jumta risinājumu. Šādi jumta risinājums LNB jaunajai ēkai izmaksās par gandrīz trīs miljoniem latu mazāk nekā sākotnēji tāmē norādītās plānotās jumta risinājuma izmaksas. 

Īpaši uz jumta uzstādīšanas laiku būvlaukumā strādās arī vairāki augstas kvalifikācijas speciālisti no Itālijas. Katram speciālistam tiks piesaistīti trīs līdz pieci vietējie strādnieki un apmācības ceļā viņi apgūs zināšanas un prasmes, ko pēc tam iespējams pielietot nākotnes projektos Latvijā. 

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic «Nacionālā Būvkompāniju apvienība», ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA «Re&Re», AS «RBSSKALS» un SIA «Skonto Būve». Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu