LNT: «Vienotība» atskārtusi, ka Repšes dēļ var nonākt KNAB redzeslokā (152)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotība» atskārtusi, ka Einara Repšes Repšes biedrības «Latvijas attīstībai» izvērstās reklāmas kampaņas dēļ priekšvēlēšanu laikā tā var nonākt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā, otrdien vēstīja LNT ziņas.

«Vienotības» valdes locekle Lolita Čigāne sacīja, ka partija dosies uz KNAB, lai paskaidrotu, ka partijai nav zināms, no kurienes nāk šis finansējums un ka tas netiek koordinēts ar «Vienotību». Čigāne arī uzsvēra, ka gan Repše, gan viņa biedrības un arī «Vienotības» biedrs Edgars Jaunups no partijas būtu jāizslēdz.

KNAB pagaidām nekomentēja šo jautājumu.

Biedrība pēdējā mēneša laikā sākusi plašas reklāmas akcijas televīzijās, aicinot cilvēkus piedalīties organizācijas sāktajā Latvijas attīstības vīzijas rakstīšanā, ko aplūkojuši un papildinājuši apmēram 10 tūkstoši lietotāju.

Jau vēstīts, ka biedrība «Latvijas attīstībai» tika izveidota pērnā gada sākumā. Dibinātāju vidū ir Repše, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, «Vienotības» biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no «Jaunā laika» izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, «Vienotības» priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis, aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Pašlaik ir sācies priekšvēlēšanu aģitācijas periods gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām 1.jūnijā.

Komentāri (152)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu