LOK rīko konkursu jaunatnes treneru atbalstam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar «Swedbank» rīko konkursu par labāko jaunatnes sporta treneru un labāko sporta skolu un klubu noteikšanu, aģentūru LETA informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Sporta budžeta samazināšanas laikā ir rasta iespēja konkursu rīkot katru gadu, kur 7350 latu lielo balvu fondu nodrošinās LOK ilggadējais draugs un atbalstītājs «Swedbank».

Konkursam ir divi galvenie uzdevumi - atbalstīt labāko jaunatnes sporta treneru darbu, kā arī novērtēt sporta skolu un klubu ieguldījumu jaunatnes sporta atbalstam. Galvenie vērtētāji konkursā būs olimpisko sporta veidu federācijas.

«Visobjektīvākais kritērijs trenera novērtējumam ir viņa audzēkņu sasniegtie rezultāti sacensībās. Tomēr laba jaunatnes trenera novērtējumam vērā jāņem arī tas, kas nav ieraugāms sporta arēnā, bet atstāj iespaidu uz topošā sportista dzīvi gan psiholoģiski, gan fiziski,» uzskata LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. «Lielā mērā jaunas personības izaugsme ir atkarīga arī no pavadītā laika ārpus skolas sola sportojot, no piemēra, ko viņam rāda pedagogs. Labs treneris no vienkārša zēna vai meitenes pratīs izveidot ievērojamu sportistu. Ļoti ceru, ka sporta federācijas, izvirzot savus pretendentus uz konkursa balvu, ņems to vērā.»

«Panākumi nav nejaušība - tiem vienmēr pamatā ir apņemšanās un atbildīgs darbs. Lai palīdzētu atrast pareizo ceļu ieceru īstenošanai, pats svarīgākais ir skolotājs. Sportisti uzvar, bet uzbūvēt ceļu līdz uzvarai viņiem palīdz treneri,» izteicās «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis. «Bērnu un jauniešu treneri ir tie, kuri sagatavo zēnus un meitenes nākamajiem olimpiskajiem sasniegumiem. Un bieži vien, sagatavojuši viņus, klusi paiet malā, lai turpinātu darbu.»

«Mēs apbalvosim trenerus, kuru darbs bijis pamatā audzēkņu sportiskajiem panākumiem. Un aicinu katru, kurš trenējies, atcerēties savu dzīves nozīmīgāko treneri un pateikt viņam vēlreiz paldies,» piebilda Mančinskis.

«Uzskatu, ka šī ir iespēja mums pateikt paldies olimpisko sporta veidu federāciju labākajiem jaunatnes treneriem un labāko sporta skolu vai klubu vadītājiem,» atzina LOK viceprezidents Žoržs Tikmers. «Pedagogu un treneru darbu vērtējoši konkursi ir vēlami arī citās sporta organizācijās. Sporta sabiedrībai jānovērtē jaunatnes treneru darbs un jāmotivē viņus strādāt, jo tieši viņu darbs veido sporta piramīdas pamatu. Mēs turpmāk īpaši veicināsim sporta skolu un klubu attīstību lauku rajonos, jo tie ir galvenie centri, kuros aug talantīgo jauno sportistu paaudze.«

Konkurss risināsies līdz šī gada 19. martam.

Konkursā noteiks uzvarētāju trijās kategorijās - trīs labākie jaunatnes sporta treneri olimpiskajos individuālajos sporta veidos, trīs labākie jaunatnes sporta treneri olimpiskajos sporta spēļu veidos, kā arī trīs labākās jaunatnes sporta skolas (sporta klubi).

Trīs jaunatnes treneri individuālajos un sporta spēļu veidos tiks apbalvoti ar naudas balvām 750 latu apmērā katram. Savukārt trīs sporta skolas (sporta klubi) tiks apbalvoti ar naudas balvām inventāra iegādei 950 latu apmērā katrai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu