LOK rosina sasaukt Latvijas Antidopinga komitejas sēdi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valde ir ierosinājusi nekavējoties sasaukt Latvijas Antidopinga komitejas (LAK) sēdi, aģentūru LETA informēja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Komitejas sēdē ir jāizskata jautājums par Latvijas olimpiskās komandas sportistiem veiktajām dopinga analīzēm un to rezultātiem pirms un nupat aizritējušo Soču Ziemas olimpisko spēļu laikā.

Kā zināms, aizvadītajās Soču olimpiskajās spēlēs dopinga lietošanā tika pieķerts Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs - viņa A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru.

Sākot ar pagājušā gada septembri, pēc LOK pasūtījuma Latvijas Antidopinga aģentūra (LAA) ir veikusi vairāk par 65 dopinga pārbaudēm, tai skaitā visiem 58 Latvijas olimpiskās komandas sportistiem. Pagājušā gada 10.decembrī šāda pārbaude tika veikta arī Pavlovam, kas uzrādīja negatīvu rezultātu.

Latvijas pēdējie oficiālie olimpiskie dopinga gadījumi bija 2000.gada Sidnejas Olimpiādē airētājam Andrim Reinholdam, kā arī 2002.gadā pirms Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm bobslejistam Sandim Prūsim, kas gan toreiz neliedza viņam startēt spēlēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu