Lolitas Neimanes ieteikumi - kā attīrīt organismu pavasari gaidot (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mierīgais periods pēc svētkiem un ziemas beigas ir īstais brīdis, lai parūpētos par sevi un uzlabotu pašsajūtu, gaidot pavasari, iesaka dietoloģe Lolita Neimane. Galu galā ne viens vien Jaunajā gadā apņemas sākt arī jaunu, skaistu dzīvi, un kad tad, ja ne tagad?

Šogad svētku brīvdienas bijušas pamatīgas un garas, ļaujot atpūsties un baudīt daudz un gardus svētku ēdienus. Ne viens vien, janvārī uzkāpjot uz svariem, nopūšas - atkal kāds kilograms klāt...

Jaunais gads, lai gan būtībā tikai skaitlis kalendārā, tomēr stimulē un motivē sākt arī jaunu, skaistu dzīvi, pildīt apņemšanās un solījumus pašiem sev. Vieni no biežāk sastopamajiem - vairāk rūpēties par savu veselību; dzīvot veselīgāk.

«Pēcsvētku periods un ziemas beigas ir labs brīdis, lai mierīgā garā parūpētos par savu organismu, attīrītu to no liekā un sagatavotos sagaidīt pavasari viegli un patīkamām sajūtām,» teic dietoloģe Lolita Neimane.

Uzreiz pēc svētku kulinārajām pārmērībām daudziem ir grūti ievērot atslodzes dienas, īpaši tiem, kam, kā mēdz teikt tautā, «kuņģis izstaipījies». Taču tagad, kad pēc brīvdienām jau atkal ir ieiet ikdienas sliedēs un režīmā, vieglāk ievērot arī tās lietas, kas attiecas uz veselīgu dzīvesveidu. Un nebūt nav «jāuzsēžas» uz kādas briesmīgas diētas, tieši otrādi - tas pat var būt kaitīgi! Turklāt ir arī nomācoši.

Vispazīstamākais un arī vienkāršākais veids, kā attīrīt organismu, ir ūdens vai minerālūdens. Gluži tāpat, kā mazgājam savu ķermeni no ārpuses, varam to «iztīrīt» arī no iekšpuses. Efektīvāks būs kāds sārmainais, dabīgais minerālūdens un, pateicoties sastāvā esošajām vulkāniskās izcelsmes minerālvielām, palīdzēs organismam atbrīvoties no diskomforta un smaguma sajūtas.

Kopējam dienā izdzertajam daudzumam būtu jāatbilst šādai individuālai formulai - septiņi mililitri minerālūdens uz katru svara kilogramu. Ar atslodzes dienām gan nevajag aizrauties - tas jādara ne biežāk kā reizi mēnesī. Atslodzes periodā nav jāiztiek tikai ar zāļu tēju vai minerālūdeni - ja ar to nepietiek, var ieēst ko vieglu: dārzeņu biezzupas, augļu biezeņus, vājpiena produktus. Šobrīd, kad veselīgs dzīvesveids savā ziņā kļuvis par modes lietu, ir pieejams arī milzīgs daudzums garšīgu un veselīgu ēdiena recepšu, kas domātas tieši atslodzes un organisma attīrīšanas periodiem. Galvenais - ievērot mērenību un līdzsvaru it visā, ko darām.

Tomēr pats svarīgākais ir labas domas, teic dietoloģe Lolita Neimane un novēl: «Mazāk satraukties par niekiem, vairāk - izbaudīt katru jauko brīdi! Un jūs noteikti jutīsieties labāk gan garīgi, gan fiziski.»

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu