Loskutovs: sodi Imšam un Veipai ir bargi, bet adekvāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sodi, ko saistībā ar kriminālprocesos izņemtās naudas piesavināšanos Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda bijušajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem Jānim Imšam un Indrai Veipai, ir bargi, bet adekvāti, uzskata bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs.

«Es uzskatu, ka šis sods, protams, ir ļoti bargs, bet tomēr adekvāts, ņemot vērā, ka tas ir smags noziegums,» aģentūrai LETA sacīja Loskutovs, norādot, ka ar abu apsūdzēto darbībām birojam ticis nodarīts ne tikai materiālais, bet arī morālais kaitējums.

Tomēr bijušais KNAB vadītājs nepiekrīt, ka biroja reputācija ar Imšas un Veipas nodarījumiem būtu pilnībā sagrauta. «Es gan nepiekrītu tam, ka reputācija ir sagrauta, jo to veido vairāki svarīgi, labi darbi, līdz ar to šis notikums, protams, reputāciju ietekmē, bet sagraut to noteikti nevar,» aģentūrai LETA sacīja Loskutovs.

Viņš atzīmēja, ka uz šo krimināllietu nevajadzētu raudzīties vien kā uz «parastu noziegumu pret īpašumu», jo šajā gadījumā tieši Imšam un Veipai bija uzticēti lieli naudas līdzekļi, «un tādas uzticēšanās laušana, pie tam no tādas iestādes darbinieku puses, kurai pašai ir jācīnās pret noziegumiem, nodarīja būtisku kaitējumu».

Loskutovs arī uzskata, ka pie kriminālatbildības tikušas sauktas personas, kurām patiesi bija jāatbild par nodarīto, — «persona, kas laupīja šos līdzekļus, un persona, kurai bija uzdots kontrolēt padotā rīcību», sacīja bijušais KNAB vadītājs, norādot, ka, viņaprāt, neviens cits pie atbildības par šo nodarījumu nebija jāsauc.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien krimināllietā par naudas piesavināšanos KNAB apsūdzētajiem piesprieda reālus cietumsodus.

Bijušajam KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenajam speciālistam Imšam par kriminālprocesos izņemtās naudas piesavināšanos lielos apmēros un tiesas sprieduma nepildīšanu Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda septiņu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju, kā arī naudassodu desmit minimālo mēnešalgu (1800 latu) apmērā.

Savukārt bijušo KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītāju Veipu tiesa sodīja ar piecu gadu brīvības atņemšanu un tikpat ilgu aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās. Viņa šādu sodu saņēma pēc Krimināllikuma panta par amatpersonas bezdarbību, kas izraisījusi smagas sekas. Pēc panta par naudas piesavināšanos tiesa Veipu attaisnoja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu