Nepieciešams: Sviesta mīkla pamatnei ( mīklu taisa no 125 g nesālīta sviesta, 250 g miltu (balto vai pilngraudu), 1/2 tējkarotes sāls, 1 ola), 6 šķiņķa šķēles, 6 olas, 1/2 litra saldā krējuma, sāls, pipari, muskatrieksts.
Lotringas sāļā torte
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Pagatavo mīklu, ieliek formā tā, lai izveidotu bļodiņu - ar augstām malām, cep 200 grādos 10 minūtes, lai būtu pusgatava.
Uz pusceptās mīklas uzklāj nedaudz apceptu un gabalos sagrieztu šķiņķi. Sakultās olās iemaisa saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un nedaudz muskatrieksta. Masu uzlej šķiņķim.
Cep krāsnī 170 grādos, kamēr kultenis sabiezē