LOV pamatsastāvā uzņemti septiņu ziemas sporta veidu 30 pārstāvji (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Trešdien Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulce vērtēja ziemas sporta veidu sportistu sasniegumus aizvadītajā olimpiskajā sezonā un nosauca LOV pamata un rezerves sastāvus 2014./15.gada sezonai.

Kā aģentūru LETA informēja LOV pārstāve Marita Vilciņa, LOV pamatsastāvā tika uzņemti septiņu ziemas sporta veidu 30 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2013./14.gada sacensību sezonā.

Papildus tika izveidots rezerves sastāvs, kurā, ņemot vērā sporta veidu pārstāvniecību un atlētu skaitu Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, tika piešķirtas 11 vietas attiecīgo ziemas sporta veidu federācijām, kuras pēc saviem kritērijiem nosauks iekļaujamos sportistus. Šāds rezerves sastāva modelis kopš 2013.gada jau darbojas vasaras sporta veidos, bet tagad tas ir izveidots ziemas sporta veidu pārstāvjiem.

LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis atzinis, ka izveidotais LOV sastāvu modelis sniedz kvalitatīvāku un plašāku atbalstu gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem sportistiem, kā arī sporta veidu federācijām, uzsākot jauno olimpisko ciklu.

LOV pamatsastāvs ziemas sporta veidos 2014./15.gada sezonai - Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna (skeletons), Andrejs Rastorgujevs (biatlons), Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Vairis Leiboms, Helvijs Lūsis, Raivis Broks, Uģis Žaļims, Intars Dambis, Raivis Zīrups, Edgars Eriņš (bobslejs), Andris Šics, Juris Šics, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Inārs Kivlenieks, Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis, Kristens Putins, Kārlis Krišs Matuzels (kamaniņu sports), Roberto Puķītis (šorttreks), Haralds Silovs (ātrslidošana) un Toms Petrusevičs (snovbords).

Rubenis pašlaik savām aktīvajām sportista gaitām ir pielicis punktu, bet par saviem nākotnes plāniem LOV informēs atsevišķi.

Tikmēr LOV rezerves sastāvā trīs vietas piešķirtas Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai, kā arī Latvijas Slēpošanas savienībai. Latvijas Kamaniņu sporta federācija un Latvijas Slidošanas asociācija ieguvušas pa divām vietām, bet viena vieta piešķirta Latvijas Biatlona federācijai.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību un treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas. Tuvākajā laikā LOV sadarbībā ar ziemas sporta veidu federācijām, treneriem un sportistiem slēgs līgumus, lai ar maiju varētu uzsākt finansēt pamata un rezerves sastāvu sportistu gatavošanos sacensību sezonai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu