LPP/LC izpildījusi KNAB prasības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai lūgumu atsaukt prasības pieteikumu, kurā ierosināja apturēt partijas LPP/LC darbību un uzlikt tai pienākumu atmaksāt pretrunā ar likuma prasībām saņemtos finanšu līdzekļus, portālu «Apollo» informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļā.

Tiesai nosūtītajā lūgumā KNAB informē, ka saskaņā ar tā rīcībā esošo informāciju LPP/LC ir pārskaitījusi valsts budžetā ziedojuma daļu 2 938,90 latu apmērā, kas bija saņemta pretrunā ar Politisko organizāciju finansēšanas likuma 2.panta trešās daļas prasībām, tādējādi izpildot likuma prasības.

Politisko organizāciju finansēšanas likums nosaka, ka, ja partija KNAB noteiktajā termiņā neizpilda likumā noteikto pienākumu, KNAB priekšniekam ir pienākums ierosināt attiecīgās partijas darbības apturēšanu tiesas ceļā un tādējādi ar tiesas lēmumu uzlikt partijai pienākumu izpildīt likuma prasības.

Saistībā ar likumā noteikto prasību nepildīšanu 2008.gada 3.janvārī tiesa pieņēmusi lēmumu par Konservatīvās partijas darbības apturēšanu, pērn divus – par Darba partijas darbības apturēšanu un Sporta partijas darbības izbeigšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu