LSDSP un ZZS RD vēlēšanās kopīgu sarakstu neveidos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir atteikušās no ieceres nākamajās Rīgas domes vēlēšanās startēt ar kopīgu deputātu kandidātu sarakstu, aģentūrai LETA pastāstīja LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs.

«Tas ir izsapņots sapnis,» atzina Dinevičs. Arī viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis aģentūrai LETA pauda viedokli, ka pēc sociāldemokrātu ierosinājuma Rīgas domē likvidēt ZZS pārstāvja Askolda Kļaviņa vadīto Vides departamentu «par ZZS un LSDSP sadarbību runāt nav reāli».

Gan Dinevičs, gan Brigmanis, atsaucoties uz augustā veiktās aptaujas datiem, apgalvoja, ka gan LSDSP, gan ZZS esot labas izredzes nākamajās Rīgas domes vēlēšanās pārvarēt 5% barjeru.

Brigmanis arī pastāstīja, ka ZZS labā reitinga Rīgā dēļ netiek turpinātas arī sarunas ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK par kopīgu startu galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanās.

Sava Rīgas mēra amata kandidāta ZZS gan nav, atzina Brigmanis, piebilstot, ka tomēr līdz pašvaldību vēlēšanām vēl ir pietiekami daudz laika.

2005.gada Rīgas domes vēlēšanās par LSDSP nobalsoja 5,13% vēlētāju, kas tai nodrošināja septiņus deputātu mandātus.

Trīs no ievēlētajiem LSDSP deputātiem - Gundars Bojārs, Juris Zaķis un Māris Tralmaks - LSDSP rindas pameta, arī Baiba Rozentāle, kurai kā nākamajai LSDSP sarakstā pienācās Rīgas domes deputātes mandāts, bija paspējusi jau iestāties Tautas partijā. «Aizgājējus» LSDSP līderis sauc par «sienāžiem», kuri «aizlēkāja» uz koalīcijas partijām, tikai divas nedēļas pirms tai pievienojās visa LSDSP frakcija kopumā.

Saglabāt LSDSP frakciju palīdzēja Modris Lujāns un Marika Žuravļova, kuri sociāldemokrātu frakcijai pievienojās no apvienības «Dzimtene"/Latvijas Sociālistiskās partijas.

Dinevičs apgalvoja, ka Lujānam un Žuravļovai tiks piedāvāts LSDSP sarakstā startēt arī nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, jo, pēc viņa domām, nebūtu godīgi šos cilvēkus «izmantot tikai vienu sezonu». Sadarboties ar apvienību «Dzimtene» gan sociāldemokrāti nedomājot, apgalvoja Dinevičs.

LSDSP līderis uzskata, ka nākamajā Rīgas domē «koalīcija būs vai nu līdzīga pašreizējai, vai grupēsies ap «Saskaņas centru"». Tomēr uz jautājumu, vai sociāldemokrāti būtu gatavi strādāt «Saskaņas centra» Rīgas mēra vadībā, Dinevičs atbildēja, ka «LSDSP būs pašai savs Rīgas mēra amata kandidāts».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu