LSK: Latvijas skolēni netiek nodrošināti ar bezmaksas mācību grāmatām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) šogad akcijas «Grāmata - no rokas rokā» laikā pārliecinājies, ka skolēni mūsu valstī nav nodrošināti ar bezmaksas mācību grāmatām,  informēja LSK pārstāve Agnija Jankovska.

Viņa norāda, ka šogad akcijas laikā LSK Centra komitejas telpās paņemto grāmatu skaits bijis krietni mazāks nekā atnesto grāmatu skaits. LSK pārstāve skaidro, ka daudzas mācību grāmatas skolēniem vairs nav nepieciešamas, jo nomainījušās mācību grāmatas, ar kurām iepriekš strādāts attiecīgajos priekšmetos un klasēs.

LSK jaunatnes pārstāvji dzirdējuši arī vairākus komentārus no neapmierinātu skolēnu un vecāku puses. Kā norādīja Jankovska, visvairāk vecākus sadusmojis tas, ka vasaras sākumā iedotais grāmatu saraksts jaunā mācību gada sākumā pēkšņi mainījies un laicīgi iegādātās grāmatas izrādījušās nederīgas.

«Izglītības pārstāvji presē min, ka nodrošina skolas ar mācību grāmatu iegādi, bet akcijas laikā pārliecinājāmies, ka ne viens vien vecāks ir spiests ierobežot savus izdevumus, lai sapirktu skolai nepieciešamās grāmatas,» uzsvēra Jankovska.

Neraugoties uz to, grāmatu ziedotāju aktivitāte bijusi pietiekami liela - divu nedēļu laikā akcijā iesaistījušies 128 cilvēki, kopā saziedojot 1289 grāmatas, tostarp arī daiļliteratūru. Rekordists bijis kāds nesen vidusskolu beidzis puisis, kurš vairākos piegājienos atnesis 132 grāmatas un citus mācību materiālus.

Savukārt Pārdaugavā, Rīgas 41.vidusskolā ierīkoto grāmatu maiņas punktu apmeklējuši aptuveni 70 cilvēki, saziedojot 200 grāmatas.

LSK Centra komiteja ir pieņēmusi lēmumu vēl šonedēļ piedāvāt interesentiem paņemt nepieciešamās mācību grāmatas, pēc tam plānots grāmatas piedāvāt skolām, bibliotēkām vai, tāpat kā pagājušogad, bērnunamiem un sanatorijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu