LSO atskaņos Pučīni mesu ar pasaulslaveno tenoru Aleksandru Antoņenko

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

26.maijā plkst.19.00 Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē Liepājas Simfoniskais orķestris ar jauniešu kori «Kamēr...» un solistiem – pasaules opernamu zvaigzni, tenoru Aleksandru Antoņenko un harizmātisko Latvijas Nacionālās operas baritonu Jāni Apeini atskaņos grandiozo Džakomo Pučīni opusu «Messa di Gloria».

Viens no pasaulē pieprasītākajiem opertenoriem Aleksandrs Antoņenko ir priecīgs par iespēju Latvijā kopā ar latviešu kolektīviem atskaņot slaveno Pučīni mesu: «Liepājā neesmu bijis jau vairākus gadus, bet ar lielu prieku atgriežos koncertēt vienā no nozīmīgākajām mūzikas pilsētām.»

Lai gan sākotnēji Pučīni vēlējies kļūt par garīgās mūzikas komponistu, «Messa di Gloria» ir viņa vienīgais šī žanra skaņdarbs; to viņš sarakstījis 22 gadu vecumā. Vēlāk, kā zināms, viņš pievērsies operai, kļūstot par vienu no zināmākajiem operu autoriem.

Koncertā klausītāji varēs baudīt arī kora «Kamēr...» a capella programmu, kurā līdzās jau pazīstamiem Arnolda Šēnberga, Jura Karlsona, Pētera Butāna un Aleksandra Grečaņinova kormūzikas opusiem, Latvijā pirmo reizi izskanēs zviedru komponistes Karīnas Rēnkvistas skaņdarbs «Haya!». Pirmatskaņojumus piedzīvos arī latviešu komponistu Jāņa Ķirša un Jēkaba Jančevska darbi.

Pie diriģenta pults stāsies Jānis Liepiņš, kurš kopš 2006.gada ir kora «Kamēr...» otrais diriģents.

Jau nākamajā dienā, 27.maijā plkst.19:00 šī koncertprogramma skanēs arī Rīgā, Sv.Jāņa baznīcā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties visās «Biļešu Paradīzes» kasēs.

Koncertus rīko Liepājas Simfoniskais orķestris un Rīgas kultūras iestāžu apvienība. 

Informāciju par šiem un citiem Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem meklējiet orķestra mājas lapā «lso.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu