LTRK: nepieciešams skaidri definēt luksusa auto jēdzienu (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: roxweb, CC BY-NC-SA 2.0

«Nosakot, ka par luksus auto uzskatāms ikviens spēkrats, kura vērtība ieskaitot PVN pārsniedz 30 000 latu, neļaujot ar šīs kategorijas auto iegādi un ekspluatāciju saistītos izdevumus uzņēmumiem norakstīt saimnieciskās darbības izdevumos Latvija kaimiņvalstīm ik gadu uzdāvinām miljonus,» saka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) viceprezidente, nodokļu un nodevu eksperte Lienīte Caune.

«Latvijā ir spēkā tālajā 2007.gadā pieņemtā luksusa auto definīcija - Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā noteikts, ka luksus klases automašīna ir tāda, kuras vērtība pārsniedz 30 000 latu ieskaitot PVN. Turklāt būtiski ir nepiemirst, ka 2007.gadā Latvijā PVN apmērs bija 23% nevis 21%,» atgādina Caune, vēršot uzmanību uz to, ka jaunierosinātie «Grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā» problēmsituāciju saasinās un vairos Igaunijā un Lietuvā reģistrēto spēkratu pieaugumu.

«Latvijas valsts budžets zaudē gan PVN, kas netiek iekasēts par šiem luksus auto, gan CSDD nodevas. Pilnībā atbalstām Latvijas Auto asociācijas ierosinājumu jomas sakārtošanai, un aicinām Finanšu ministriju un Valsts Ieņēmumu dienestu pārskatīt luksus klases auto definējumu, veikt pārrēķinus, kāds ir luksus klases auto cenas slieksnis,» akcentē LTRK viceprezidente.

Jau ziņots, ka š.g. 11.jūlija Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts «Grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā», kas paredz, ka turpmāk par luksus klases automašīnām un ar tiem saistītiem izdevumiem vairs nebūs iespējams saņemt PVN priekšnodokļa atmaksu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu