LTV Latvijas Nacionālā teātra jubilejai veltīs īpašu raidījumu ciklu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Februāris Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā aizritēs Latvijas Nacionālā teātra 90. jubilejas zīmē. Skatītāji sagaidīs vēl neredzētas pārraides, pārlapos LTV arhīva šedevrus, bet ar LTV1 tiešraides starpniecību kļūs Nacionālā teātra jubilejas vakara viesi.

Jau no 25. janvāra svētdienās plkst. 11.00 skatāms Mārītes Balodes veidotais cikls «Latvijas teātru vēsture». Deviņu sēriju garumā iespējams ielūkoties teātra režisoru paaudžu veikumā, aktieru daiļradē, zīmīgākajos notikumos un pavisam nezināmos faktos. Raidījumu tapšanas procesā M. Balode strādājusi kopā ar Kultūras akadēmijas rektoru profesoru Jāni Siliņu, un šā teātrim veltītā seriāla kultūrvēsturiskā nozīme ir nepārvērtējama.

Februārī LTV1 programmā iekļāvusi arī četras Nacionālā teātra izrādes: 7. februārī plkst. 21.15 — P. Putniņa lugu «Ar būdu uz baznīcu», 14. februārī plkst. 21.15 — M. Kolīnas «Dziedoņi ērkšķu krūmā», 21. februārī plkst. 12.35 — A. Lindgrēnes «Pepiju», bet plkst. 21.20 — H. Ibsena «Noru».

Savukārt no 4. februāra skatītājiem tiks piedāvāti arī Nacionālā teātra aktieru portretējumi, kurus glabā LTV videoarhīvs. Redzēsim interviju ar aktieri Uldi Dumpi raidījumā «Spēlmaņu cilts» (4. februārī plkst. 13.25), aktrisi Elzu Radziņu raidījumā «Aci pret aci» (5. februārī plkst. 12.10), Ģirtu Jakovļevu raidījumā «Skatuve» (12. februārī), aktieru Lūriņu ģimenes portretējumu raidījumā «LTV portretu izlase» (14. februārī plkst. 15.00), atcerēsimies aktrisi Helēnu Romanovu raidījumā «Bez draugiem grūt’» (19. februārī plkst. 12.10), tiksimies ar režisoru Edmundu Freibergu raidījumā «LTV portretu izlase» (22. februārī plkst. 11.30), Alfrēdu Jaunušānu raidījumā «Spēlmaņu cilts» (26. februārī plkst. 12.10), kā arī aktrisi Veltu Līni videofilmā «No bitēm neko nevar zināt» (28. februārī plkst. 12.35).

Svinību centrālais notikums — Nacionālā teātra jubilejas ceremonijas tiešraide — LTV1 ēterā būs skatāma 23. februārī plkst. 21.10. Šā pasākuma režisore ir Indra Roga, un tas pilnībā ļaus ielūkoties teātra vakardienas notikumos, šodienā un nākotnes sapņos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu