LTV nesaskata savā rīcībā ētikas pārkāpumus, rādot vīrieša lēcienu no Vanšu tilta

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) nesaskata ētiskus pārkāpumus «Panorāmas» sižetā par jaunieša lēcienu no Vanšu tilta vantīm, pēc kura viņš gāja bojā, liecina sabiedriskās televīzijas sniegtais atzinums Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP).

Šā gada 7.jūnijā Vanšu tiltā pa vantīm uzkāpa jauns vīrietis un no tilta smailes nolēca. Kāpšana vantīs un lēciens tika nofilmēti un vēlāk parādīti televīzijā. Medijos par to izskanēja dažādi komentāri. NEPLP uzskatīja, ka šajā gadījumā jāizmanto profesionālās pašregulācijas iespējas, un pieprasīja atzinumus no žurnālistu profesionālajām organizācijām un LTV.

NEPLP ziņu sižetos LTV un TV3 saskatīja profesionālās ētikas pārkāpumu pazīmes.

Savukārt LTV uzskata, ka tās rīcība ir bijusi profesionāli korekta.

«7.jūnija «Panorāmas» sižetā, tam sekojošajos sižetos un raidījumā «Sastrēgumstunda» par šo tematiku tas ir izdarīts profesionāli korekti, saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma un LTV Rīcības kodeksa nosacījumiem,» izvērtējot programmu, atzinusi LTV Programmu padome.

Pirms sižeta parādīšanas ēterā LTV Ziņu dienesta redkolēģija esot padziļināti diskutējusi par ētiskiem un profesionālās žurnālistikas principiem ‒ nedemonstrēt notikušā nianses un tuvplānus, kā arī traģēdiju pilnībā, pirms sižeta uzsvērt, ka būs redzami nepatīkami skati, parādīt sižetu tikai 7.jūnija izlaidumā un to vairāk ēterā neiekļaut, bet nākamajās dienās veidot materiālus, lai analizētu problēmu kopumu ‒ gan par cilvēka rīcību smagu psiholoģisku problēmu brīžos, gan par amatpersonu un atbildīgo dienestu darbību, gan sabiedrības reakciju traģēdijas gadījumā.

«LTV Programmu padome uzskata, ka ziņu pamatpienākums ir ziņot patiesību par notiekošo, kā arī saasināt sabiedrības uzmanību uz riska situācijām, kurās var nonākt cilvēks, un veicināt viedokļu apmaiņu par sabiedrībā aktuāliem, dažkārt nepatīkamiem jautājumiem,» norādīja sabiedriskā televīzija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu