LTV prasa FIBA skaidrojumu par liegumu translēt U-20 EČ spēles (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš

Latvijas Televīzija (LTV) vērsusies Starptautiskajā basketbola federācijā (FIBA) ar lūgumu noskaidrot, kādēļ LTV tika liegta iespēja translēt U-20 Eiropas basketbola čempionāta spēles, informēja LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

Kā skaidro LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, televīzijai tika liegta iespēja translēt U-20 Eiropas basketbola čempionāta spēles no Tallinas. FIBA bija pārdevusi raidīšanas tiesības starptautiskajai mediju aģentūrai «The Sportsman», kas atteicās LTV nodrošināt raidīšanas licenci.

«Lai gūtu skaidrojumu šādai attieksmei un izprastu, kas darāms, lai nākotnē šādas situācijas neatkārtotos, esam vērsušies FIBA pēc skaidrojuma un lūguma rast iespēju šādus gadījumus vairs nepieļaut,» informēja Belte, uzsverot, ka LTV kā sabiedriskā medija uzdevums ir atspoguļot nācijai svarīgus notikumus un sniegt operatīvu informāciju.

Patlaban LTV galvenais mērķis ir izprast, kādēļ izveidojās šāda situācija un kā nepieļaut līdzīgu gadījumu atkārtošanos nākotnē. «Mums ir žēl, ka televīzijas skatītājiem nebija iespējas just līdzi Latvijas sportistu izcilajiem panākumiem un novērtēt profesionālo sniegumu,» norāda Belte, piebilstot, ka licences īpašniekam būtu pienākums izvēlēties tādu mediju, kas spēj kvalitatīvi nodrošināt visas valsts teritorijas apraidi.

«Šādu turnīru raidtiesības mēs savlaicīgi nepērkam vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, notiekošās spēles nepiesaista būtisku skatītāju interesi un ne vienmēr tiek filmētas. Turklāt vairāku spēļu pārraidīšana izmaksā diezgan dārgi - bez garantijas, ka Latvijas komanda iekļūs turnīra izšķirošajā fāzē. Junioru vecuma sportā rezultāti ir grūti prognozējami,» skaidro LTV valdes loceklis programmu attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

Viņš uzsver, ka iepriekšminētie iemesli liek vajadzības gadījumā operatīvi iegādāties atsevišķu spēļu raidtiesības. «Iepriekš LTV tā ir rīkojusies jaunatnes hokejā, FIBA kausā basketbolā un vēl vairākos gadījumos, taču U-20 situācija bija pilnīgi negaidīta, jo ar LTV pat netika apspriests finanšu jautājums, bet dots strikts atteikums,» skaidro Ņesterovs.

Kā ziņots, no Tallinā notikušā Eiropas U-20 čempionāta Latvija izlase mājās pārveda vēsturiskas sudraba medaļas. Tā bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu